Hur du blir riktigt grym på plastcontainer, pallbox och batteribox.

Har du svårt att avgöra vilken plastcontainer, pallbox eller batteribox som passar dig bäst? Fortsätt läs så hjälper vi dig att hitta rätt!

 

Jaha, du är på lådjakt? Då behöver du inte leta mer - vi har svar på alla dina tänkbara tankar och frågor. När det gäller att pricka rätt med sitt val av plastcontainer, är det tre frågor du behöver ställa dig själv: Vilken miljö kommer pallboxen jobba i? Vad ska den förvara och transportera? Hur frekvent ska plastcontainern användas?

 

Tänk dig in i din arbetsmiljö och vad som kommer i kontakt med dina stora plastcontainrar, inte minst på dig själv och dina medarbetare. Hur kan en enkel låda hjälpa dig att till en arbetsmiljö som är omtänksam ergonomiskt, ekonomiskt och ekologiskt? Eller vet du redan exakt vad du behöver? 

Då hänvisar vi dig direkt till vårt utbud av plastcontainrar och stora plastlådor.

 

 

 

 

Skärmavbild 2021-04-08 kl. 16.53.41.png

Frågor & svar om plastcontainrar:

 • Vilka storlekar av plastcontainrar finns?

  I teorin (och oftast i praktiken) finns inga storleksbegränsningar när du handlar plastcontainrar av oss på MoveTech. I snart 20 år har vi levererat kundspecifika modifieringar av plastcontainrar, tippcontainrar och Berglöfslådor, och vi står vi redo att hjälpa dig med alla dina arbetsplatsrelaterade utmaningar. Låt fantasin flöda, så kommer vi fram till en konkret lösning tillsammans. Standardstorlekarna som finns för dig att handla direkt på e-handeln löper från 285L till hela 900L. 

 • Containrar i plast? De borde väl gå sönder?

  Svar: Nja... Med en rejäl dos våld och vilja går väl det mesta, men knappt. Om du letar efter en praktisk container som tål tuffa tag har du hamnat rätt, här finns nämligen marknadens tåligaste plastcontainer: MoveBox Heavy Duty. Med inspiration från Berglöfslådan är våra starkaste plastcontainrar utrustade med stärkande rillor på sidorna och är tillverkade i extra tålig HDPE-plast. Dessutom har extra medar lagts till, alltså tre medar istället för bara två. Ska du köra sönder en plastcontainer MoveBox HD, ja då får du anstränga dig!

 • Kan man sätta hjul på en plastcontainer?

  Absolut! Som standard säljs de utan hjul, men att ordna tillbehör som hjul, lock, lås, tapp eller annat till din plastcontainer är ingen match! Tvärtom finns oändliga varianter och kombinationer som utrustar din stora plastlåda för säkra och effektiva dagar på just din arbetsplats. Kontakta oss, så hjälps vi åt att skräddarsy ditt nya arbetsverktyg!

1. Plastcontainer för tuffa miljöer – Vår Heavy Duty-beauty!

Jobbar du och dina lådor i tuffa miljöer? Då är det här du ska läsa mer!

 

Den här kommer du gilla. Vår plastcontainer Heavy Duty är alltid ett bekvämt val. Hurså? Jo, den är skapt för att klara det allra mesta! De utmärkande egenskaperna är stabiliteten och styrkan. Detta tack vare sina tre breda medar, dess rejäla stomme i HDPE-plast och de räfflade sidorna. Det gör att de stora lådorna trivs som fisken i vattnet i tunga industrimiljöer – och det som gör den till en cirkulär favorit inom återbruk.

 

Säker och effektiv

Har du renhållningskrav på dig? Inga problem. Våra plastcontainrar är täta och släta på insidan vilket gör den lätt att rengöra och hålla efter. Eftersom vår plastcontainer är marknadens tuffaste och tåligaste plastcontainer, kan vi med gott samvete säga att de är rätt val för dig som:

 

 • Jobbar i tunga industrimiljö (såsom återvinning eller liknande)
 • Kräver extra hållbarhet och stabilitet i konstruktionen
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

 

Just säkerhet inkluderar många saker. Till exempel den stadiga stapelbarheten med sina upphöjningar i ovansidans hörn sätter sig stabilt i medarna på lådan över. Detta gör den till en fantastisk lagerlåda som spar plats på ett organiserat sätt utan risk att tippa över. Och till en förträfflig transportlåda!

 

 

Extras omtyckt plastcontainer heavy duty.png

DSC02226.png

 

 

 

Plastcontainers heavy duty.png

Plascontainer MoveBox Heavy Duty finns i flera standardfärger och kan anpassas efter dina önskemål.

 

Bransch och material

I denna brillianta binge kan du förvara det mesta. Den är vanlig och extra uppskattad av våra kunder inom återvinningsindustrin, där den förvarar och transporterar allt från plast till järn och metall. Just därför går den att på förfrågan få i många olika färger, i och med att det underlättar vid källsortering. Det uppskattar av fler och just källsortering är ett poppis användningsområde för våra Heavy Dutys med tyngre materialhantering, särskilt ute på större produktioner, verkstäder och tunga industrier. 

 

På tal om större så är det just en sådan låda - en större variant. Våra plastcontainers Heavy Duty går från pallmått 1200x800x740mm upp till hela 1200x1000x740mm (alltså plastcontainer 470L till 610L), åtminstone som standard.

 

Utöver standard finns vi på MoveTech alltid här som bollplank för att ta fram nya variationer av plastcontainern för att passa din verksamhet extra bra. Det kan handla om färgval utöver den standardgrå av olika skäl, allt från återvinning och källsortering till rent estetiska anledningar. Det kan också vara aktuellt med tillbehör för dina plastcontainers, som lock, eller om du är extra hemlighetsfull – lås! 

 

För dina (medar)betare

Hur ofta och mycket planerar du att använda din plastcontainer? Det kan vara en avgörande faktor för att göra det bästa valet för dig. Ju oftare den hanteras, desto större krav har den på sig att prestera. Hur kan en låda “prestera”? I detta fall ligger stor charm i stabiliteten och styrkan. Detta är en låda som med sina extra medar, rillad utsida och tjocka HDPE-plast lever många liv i tuffa industrimiljöer.

 

Däremot handlar det viktigaste om allt runt omkring – hur den fungerar i sin miljö och hur säker och enkel den är för (medar)betarna att hantera? No pun intended. Våra Heavy Duty-beautys hanteras smidigt och säkert med motviktstruck eller en helt vanlig palldragare, så att vem som helst kan dra undan den utan att kompromissa med ett eventuellt frånvarande truckkort…

 

 

 

 

2. Plastcontainer Light Duty – less is more (more or less)

Behöver du bara en simpel låda att lita på? Då är det här du ska läsa mer!

 

När vi snackar Light Duty finns några olika punkter att ta oss igenom. När det gäller vårt sortiment kan det i korthet kokas ned till lådor i standardutförande utan extra insatt förstärkning. Det betyder inte att styrkorna inte finns där, de är bara inte alltid inkallade för jobb av samma kaliber som plastcontainrar av Heavy Duty modell (HD). 

 

Våra plastcontainer Light Duty passar dig som framför allt:

 • Söker en lätt, enkel och stor plastlåda för materialhantering och transport
 • Hanterar material och avfall med låg till mellan densitet 
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

 

Den allra enklaste lådan har fått sitt namn därefter: BasicBox. Den utgörs av det som behövs för enkel materialhantering, varken mer eller mindre. Två medar, slät insida för enkel rengöring, finns i vackra och starka standardfärgerna gult och blått. Den låga egenvikten och medarnas utformning gör dem enkla att stapla och transportera. Snäppet upp blir till våra enklare varianter av MoveBox, där basen hittas i Plastcontainer 1200mm. Här har du en tålig konstruktion skapad med återbruk i åtanke.

 

Bransch och material

Light Duty är ett deskriptivt namn, det vill säga att den fungerar utmärkt för lättare material och avfallshantering. Den passar bra för väldigt många olika branscher och verksamheter såsom transportbolag, lättare tillverkandeindustrier, vattenreningsföretag, och kanske även för just dig. 

 

Härifrån finns många vägar att gå beroende på ditt användningsområde. Se BasicBox eller Pallbox 1200mm som en stabil grund – varifrån du kan lägga till eller ta bort. Stärk upp ytterligare med tre medar, sätt på hjul, lås och lock. Välj en plastcontainer med ventilationsskåror eller som UN-godkänd för hantering av farligt avfall. Vad som än behövs för att du och dina kollegors vardag ska flyta på säkrare och mer effektivt. En som vet vad detta innebär är Gunnar på Amph-Tech, som letade efter någon slags spillpall men under vägens gång stötte på MoveBoxen. Läs mer om de oanade fördelarna han upptäckte här.

 

 

 
bigbox på höjd.png

För dina (medar)betare

MoveBox Light Duty är väldigt trevlig att hantera i och med sin låga egenvikt. Vi har personligen sett en lastbilschaufför ta BasicBox under armen och skickat upp på flaket utan större hinder. Standard är ju att ta den på en vanlig truck eller palldragare! Det fungerar absolut bättre när det gäller hanteringen av MoveBox Plastcontainer 1200mm som också har en låg egenvikt, däremot med en mer robust konstruktion. Dock är det smidigt att de alla går enkelt att skjuta åt sidan om så skulle behövas, utan att springa efter truck eller liknande. 

 

 

3. Plast som spar plats – MoveBox Fällbar Plastcontainer

Har du inte så mycket plats för din last? Eller hanterar du livsmedel? Då är det här du ska läsa mer!

 

Vad använder du dina stora plastcontainrar till egentligen? Om du kör mycket transporter, bara använder plastcontainrar ibland, eller har ont om plats – då kan fällbart vara något för dig. Här utgår vi ifrån MoveBox Standard, den har fyra fällbara variationer som fyller olika syften. Behöver du bara en låda, kort och gott, då är vår enkla fällbara plastlåda ett bra val. Här har du en stabil trotjänare som lätt viks ihop utan en massa klämda fingrar. Dessutom har den en egenvikt på bara 44kg vilket gör den till marknadens smidigaste container i Euro-pallmått!

 

Och precis som vid MoveBox Standard, eller Plastcontainer 1200mm, så kan du stärka upp extra och göra anpassade tillval såsom extra fötter, extra medar eller med hjul. Lägger du på det tillhörande locket blir lådan dessutom staplingsbar!

 

Jobbar du med livsmedel? Då kan vi gå i god för den livsmedelsanpassade fällbara plastcontainern utrustad med släta och dubbla sidor som gör dina transporter både högklassiga och isolerande. Den kan självklart också fällas ihop till en tredjedel av sin originalstorlek, vilket spar plats på returtransporter, lager och i produktioner. Och du vet precis som jag att plats - det är lika med pengar. 

 

Vissa livsmedel kräver lite mer, såsom frukt och grönt till exempel. Då kan du använda vår fällbara BigBox med ventilation, så håller sig godsakerna färska och fina på väg till affären eller marknaden. 

 

 

 

 

 

 

materialtransport.png

 

 

 

 

 

 

ihopfällbara plastlådor.png

 
 

Plats är pengar

Fällbara plastcontainrar och pallboxar är särskilt bra för dig som kör returtransporter och för dig som bara använder dem i perioder. Skicka lådan fylld på ditvägen – spar plats på tillbakavägen genom att skicka den ihopfälld! Använd lådan under en period, förvara den sedan till en tredjedel av storleken då den inte används. OBS! kom ihåg att om du använt klart din låda för gott, hör du av dig till oss!

 

En fällbar plastcontainer med luckor passar dig som behöver titta till ditt innehåll då och då. I och med att du inte ens behöver öppna locket. Det är bara att ta en titt i luckan. Det kan också underlätta med en lägre kant på lådan när luckorna är nedfällda, så behövs inte höga lyft för att fylla den.

Fällbara plastcontainrar och pallboxar är rätt för dig som:

 • Vet att plats är pengar (spar plats med vikbara plastcontainer)
 • Kör returtransporter
 • Förvarar och transporterar livsmedel av olika slag

 

Just denna fällbara plastcontainer var ett solklart val för Loxy i Kumla. De har mängder av fällbara MoveBoxar i sin produktion på höjd. En extra bonus är ju att det ser riktigt snyggt ut. Såhär säger Loxy om våra fällbara Big Box

"Det var ingen tvekan egentligen, vi hittade inget annat som gick att jämföra.". Läs gärna mer om deras upplevelser här.

 

4. Farliga fall tämjs av batteriboxar – Heavy Duty Batteribox

Hanterar du farligt avfall? Batterier? Elektronik? 

 

Om du söker efter en Heavy Duty batteribox som uppfyller dessa krav:

 • Arbete i tung industrimiljö med farligt avfall (såsom batterier eller liknande)?
 • Batteribox som kräver extra hållbarhet och stabilitet i konstruktionen?
 • En batteribox som också är slitstark och återvinningsbar HDPE-plast...?

 

Fortsätt då att läsa!

Våra batterilådor har utvecklats ytterligare, och det är din tur att ta del av dem! Till att börja med har vi utgått ifrån MoveBox Heavy Duty, som du kanske läste om allra först. Här har du en stor plastlåda i Heavy-duty-utförande, extra förstärkt med tre medar och räfflade sidor i slitstark och återvinningsbar HDPE-plast. Där lägger vi locket på. Det fästs stadigt och ordentligt med hjälp av fyra hakar och spännen, och locket gör batteriboxen riktigt stapelbar med sina utbuktningar på helt rätt ställen! Med en temperaturtålighet på -20-30 °C snackar vi här om batteriboxar som inte vänder kappan efter vinden. 

 

UN-godkänt sätter säkerheten på pränt

Härifrån tar vi det vidare. Ännu stadigare och starkare är den UN-godkända batteriboxen med lock och spännband. Med denna har du en skinande stjärna inom källsortering och återvinning! Denna lösning är utvecklad ihop med våra kunder som jobbar med farligt avfall på olika sätt. För oss är det A och O att hålla rätt standard och vara försiktig när farliga ämnen ska hanteras. Och det har ju du koll på, om du läst såhär långt.

 

En viktig detalj på Batteriboxen Heavy Duty är spännbandens placering. Genom att sätta banden igenom locken i stället för utanpå lägger sig banden tätt inpå lådan, och fästs utåt nedre hörnen istället för rakt ned. På så sätt minimeras risken att något eller någon fastnar i batteriboxens band. Kort och gott är det ett enkelt, smart och säkert val. 

 

Den här batteriboxen är ännu ett bevis på att less is more, åtminstone om det lilla är ordentligt genomtänkt. Precis som de andra pallboxarna av MoveBox Heavy Duty-modell är den slät på insidan med rundade hörn, som gör den lätt att både tömma och rengöra. Den här enkla och robusta designen vill du ha om du jobbar med återvinning och/eller farliga avfall inom tung industri.

 

Nu kanske du tänker:

Om jag behöver förvara och transportera längre grejer? Inga problem säger vi. Då rekommenderar vi dig lådan på 2000x800mm, speciellt framtagen för lysrör och används flitigt inom branscher som återvinning och elektronik. De tre medarna gör att den håller sig stadig, och det enkla ligg-locket håller den stora plastlådans innehåll torrt och tryggt vid transport och förvaring. 

 

batterilåda.png

Stor plastlåda med lock | För batterier. Läs mer HÄR!

 

 

Heavy Duty batteribox.png

UN-godkänd batteribox med lock och spännband. Läs mer HÄR!

 

 

haevy duty batterilåda för lysrör.jpeg

Plastcontainer för lysrör, med lock. Läs mer HÄR!

 

hyr plastcontainer heavy duty.png

 

 

 

Summan av kardemumman

Har du kommit såhär långt i texten har du intagit mycket nördigt snack om pallboxar, stora plastlådor, plastcontainrar eller vad du vill kalla dem -  bra jobbat! I korthet kan vi sammanfatta valprocessen med tre frågor att ställa sig själv i jakten på rätt plastlåda för dig: 

 

 • Vad förvarar och transporterar du?

Vilket material ska din plastcontainer hantera? Lätt? Tungt? Farligt?

 

 • Var förvarar och transporterar du?

Hur ser din och den stora plastlåda arbetsmiljö ut? Finns specifika krav? 

 

 • Hur ofta används dina pallboxar?

Kommer den behöva ställas åt sidan (och då spara plats genom att vara ihopfällbar?)

 

Hoppas du nu är lite klokare inför ett av de viktigaste valen din verksamhet – plastcontainers och batteriboxar som tar dig ett kliv mot säker, effektiv och ergonomisk arbetsmiljö.

 

Ryms inte dina behov i någon av lådorna?

Har du särskilda utmaningar som kräver en speciell lösning? Ta kontakt med oss, så tar vi fram en anpassad plastcontainer för din verksamhet! Vi älskar att snacka arbetsplatssäkerhet genom rätt material- och avfallshantering! Kontakta oss gärna för vägledning till rätt batteribox, stor plastlåda för industri, eller för att bara säga hej. Oavsett gillar vi att höra från dig!

 

Har du hittat plastconainern för dig?