Arbetsbord och arbetsbänkar

Här hittar du arbetsbord och arbetsbänkar för en mer ergonomisk korrekt arbetsdag inom industri och verkstad. Kika genom våra höj- och sänkbara arbetsbord, samt underreden för dessa. Kontakta oss gärna om du har frågor.

Behöver du hjälp?

Klicka här för att hitta rätt arbetsbord i fyra enkla steg.

Arbetsbord

Arbetsbord för industri, lager och verkstad

Huvudtyperna av arbetsbord är fasta arbetsbord, höj- och sänkbara arbetsbord, packbord och arbetsbänkar. Till dessa finns möjligheter till specialanpassningar tack vare vårt utbud av lyftpelare och lyftsystem – och en hel del andra tillbehör som gör din arbetsdag säkrare och mer effektiv. 

 

Populärt är att köra arbetsbänkar på hjul för enkel variation och förflyttning. Detta är mycket användbart i verkstadsmiljö, där en verkstadsbänk på hjul både kan underlätta och spara en hel del tid varje dag – och det vet du också, att tid är pengar! För lager kan vissa variationer av packbord vara exemplariska. Till packborden finns flera olika standardutföranden som utgår ifrån vikten på materialet som hanteras på packytan. Förutom detta finns en uppsjö av användbara tillbehör, såsom rullhållare med konsol eller en verktygspanel

 
Varför höj- och sänkbart arbetsbord?

Att arbeta med en höj- och sänkbar arbetsbänk gör inte bara din arbetsdag smidigare, utan också mer ergonomisk. Dessutom, om någon annan ska ta din plats vid packbordet en dag, då är det lätt gjort att anpassa efter nästa medarbetare. Att arbeta vid ett höj- och sänkbart arbetsbord gör att du kan belasta rätt. När underarmarna ligger på arbetsbänken och du har dina armar i en 90-graders vinkel, då kan du undvika onödiga spänningar i nacke och rygg. Och sedan det mer självklara, med höj- och sänkbara arbetsbord kan du variera mellan att stå och sitta under din arbetsdag. I stående läge kan du också avlasta knän och fötter med hjälp av arbetsplatsmattor.

 

Vad är skillnaden på arbetsbord och arbetsbänk? 

I ärlighetens är det just ingen alls. Skillnaden på arbetsbord och arbetsbänkar är bara semantisk. Kort och gott är båda en benämning på en arbetsyta inom industri, lager och verkstad – och varierar från packbord, fasta arbetsbord och höj- och sänkbara arbetsbord. De i sin tur kan utrustas till arbetsbänkar på hjul, arbetsbänkar med lådor, eller vad annat du önskar för att din arbetsdag ska flyta på smidigare.

 

Vilka egenskaper behöver ett bra arbetsbord?

Vilket bord passar vilken arbetsplats? Ja, så som så ofta svarar vi – det beror på. Hur ser din arbetsdag ut? Vilka behov har du? För tung industri rekommenderas arbetsbord i heavy duty-utförande. Dessa monterings- och arbetsbänkar är framtagna för att vara extra slitstarka och för att klara rejäla tyngder. Detta bland annat med hjälp av en egen typ av förstärkta fasta ben, eller som vi alltsom oftast vill rekommendera – starka eldrivna eller hydrauliska lyftpelare. Arbetsbänk heavy duty går från en belastningsförmåga på 500kg eller mer. Sköter du enklare packning av lättare objekt på ett lager, då kan det räcka med en kapacitet av light duty-mått (under 500kg). Detta är de två huvudvalen att göra när det gäller dina arbetsbord.

 

Vanliga frågor & svar om arbetsbord

 • Kan jag köpa ett kundanpassat arbetsbord?

  Självklart! Vi är kända för att skapa nya standarder till industrier, där vi tillsammans med kund satt ihop en arbetsbänk med just de måtten och detaljerna som behövs för den specifika verksamheten.

 • Finns begagnade arbetsbord?

  Sortimentet av begagnade arbetsbord och bänkar varierar kraftigt tack vare den ökande efterfrågan på hållbara och ansvarsfullt producerade produkter. Är du på jakt efter begagnat? Kontakta oss!

  Våra nya (och cirkulära) arbetsbord och arbetsbänkar är tillverkade med tanken att bra produkter har både många och långa liv. Därför är de producerade med återbruk i åtanke. Och när de tillslut gjort sitt, är de enkla att återvinna. Så - har du begagnade arbetsbord över, eller har du en arbetsbänk som plötsligt står utan arbete? Kontakta oss, så hjälper vi dem att hitta sitt nästa jobb.

   

 • Vilket arbetsbord passar mig?

  Börja med att fundera på hurpass grov din arbetsmiljö är, och hur tungt material du hanterar. Bör du välja light duty, såsom detta med en maxlast på 90kg – eller kräver du något mer rejält i heavy duty-stuk såsom den eldrivna arbetsbänken Wilmer med maxbelastning på 500kg? Men, sedan har vi ju oändliga möjligheter att bygga på dina arbets- eller verkstadsbänkar. Hjul, paneler, hurtsar och förvaring. Det är egentligen bara du som vet exakt hur din dag ser ut, och vi hjälper dig med att lokalisera behjälpliga produkter som underlättar din dag.

Du glömmer väl inte arbetsplatsmattan?