Månadens Återvän: Koncepta bidrar till cirkulär handel inför omorganiseringen: 

22 kompletta kontorsplatser får nya hem

 

En tidig fredagsmorgon kontaktar Clas-Göran MoveTech, och skriver att 22 kompletta arbetsplatser söker nytt hem, annars kommer de att slängas – helt i onödan. Vi förstod med en gång, att MoveTech hittat en ny återvän. Samarbetet resulterade i att flertalet mindre företag fått chansen att ta del av ergonomiska kontorsmöbler i hög kvalité som annars skulle få se sin sista dag på tippen.

 

Koncepta är till grunden ett bemanningsföretag som huvudsakligen utbildar och hyr ut personal inom försäljning. Förutom säljexpertis, inriktar de sig även på att
utveckla företags kompetens inom marknadsföring, ekonomi, IT och
administration. De samarbetar med olika organisationer som alla har en sak
gemensamt – att göra skillnad i samhället. Men för att kunna fortsätta driva arbetet framåt, behövs nu en omorganisation. 

 

I år bestämde sig Clas-Göran och hans kollegor att komprimera företagets yta för ett bättre samarbete kollegor emellan. Under en längre tid har teamet vistats på 5300 kvadrat, varav många av rummen stått tomma.

 

  • När man jobbar med sälj på det sättet som vi gör, så vill man gärna sitta närmare varandra för att skapa mer energi - det blir bättre när man kan ta del av varandras driv, menar Clas-Göran.

 

Men när nya tider flyttar in, får ibland bra möbler flytta ut. Clas-Göran berättar
hur de idag varken har tid eller resurser för att sälja möbler de inte längre
använder och ser därför MoveTechs koncept som en bra lösning. Istället för att
de själva skulle hantera hela processen, och fakturera flertalet enskilda företag, såg de fördelarna med att låta MoveTech ta hand om inredningen.

 

  • Ni har ju era uppbyggda kanaler och processer för att hantera denna typ av affär, vilket gör det väldigt enkelt och smidigt för oss, samtidigt som vi kunde få en slant för det, säger Clas-Göran som är mycket nöjd med samarbetet.

 

I de tomma lokalerna ska nu en annan myndighet flytta in. Clas-Göran informerar
om att de nya hyresgästerna fått erbjudandet att köpa ut kontorsinredningen
till ett bra pris. Men på grund av fasta inköpskrav, blev den lösningen för komplicerad både för Koncepta och myndigheten.

 

  • Ja det är ju inte så roligt att behöva kasta grejerna för en sån saks skull. Det var inget fel på möblerna, det var kvalitetsmöbler i mycket gott skick, förklarar Clas-Göran och instämmer med att bra grejer har fler än ett liv.


Han funderar kring skillnaden mellan att återanvända elektronik och möbler och
menar att möbler kanske oftare ges en andra chans. Vår nya återvän håller
nickande med om att det känns bra i magen när man vet att mindre lokala företag nu har fått möjligheten att byta ut sina arbetsplatser för en bättre arbetsmiljö.

 

  • Det är klart att trender kring färg och form ändras, men funktionen gör fortfarande den nytta den gör. Sen hade ni ju en lösning på det problemet också. Bara det här med att byta ut en skiva på ett höj- och sänkbart skrivbord som är mer passande till dagens design, så går bordet att använda i flera år till” säger Clas-Göran innan intervjuns slut. 

 

Och en andra chans, det har Konceptas möbler sannerligen fått.

MoveTech har putsat kikaren och spanat in hos möblernas nya hem. Flertalet olika företag såsom Infra-con, sliptjänst Norrköping och Ovako med flera kan nu glädjas åt de nygamla arbetsplatserna.

 

Ska ditt företag också göra sig av med fullt funktionsdugliga möbler? Tycker ni precis som Koncepta att möbler och inredning i gott skick förtjänar en andra chans? Hör av dig till oss så hittar vi en lösning som passar just ert företag. Det blir en så kallad återwin-win situation!
 

koncepta.jpg

 

koncepta-3.jpg

 

koncepta-2.jpg