Stål-stark hållbarhetsambition på Ovako i Hällefors

 

 

Precis innan pandemin (du minns, den tiden då man träffade andra människor ibland) besökte vi Ovako i Hällefors, som investerat hållbart genom att välja begagnade kontorsmöbler. Ovako sysslar med ståltillverkning för kunder inom transport, kullager och tillverkningsindustri – och är en förebild när det kommer till höga hållbarhetsambitioner.

 

  • Hållbarhetstänket är ju alltid närvarande. Vi tillverkar stål i vår produktion som baseras på skrot. Vår järn- och skrothantering innebär noggrann sortering och vi jobbar alltid för att utveckla verksamheten till att bli ännu mer hållbar när det gäller bland annat miljö och personal, berättar Henrik Wall, underhållsansvarig på Ovako i Hällefors.

 

Employee Hällefors -18.jpg

Bild: Ovako

 

Ovakos stål har 80% lägre koldioxidavtryck jämfört med den genomsnittliga produktionsprocessen. Detta för att produktionen baseras på skrot och en elmix med väldigt låga koldioxidutsläpp. Minimeringen av föroreningar i tillverkningsprocessen gör att stålet blir högkvalitativt, lätt och starkt. Hållbart i många bemärkelser, helt enkelt. Det var därför ingen överraskning att de gjorde ett svin(n)smart val för att fylla behovet av kontorsmöbler.

 

 

 

begmöbler.jpg

 

  • Vi är så skitiga på underhåll, nya möbler skulle bara smutsas ned direkt och behöva bytas ut ofta. De begagnade grejerna fungerar väldigt bra och verkar hålla länge. Vi står mycket upp och jobbar, så stolarna lär ju hålla hela arbetslivet mer eller mindre, skrattar Henrik.

 

Han berättar också att den höj- och sänkbara funktionen är en nödvändighet för deras arbetssituation. De som använder arbetsplatserna rör sig mycket och blir inte sittande länge, så att kunna höja upp bordet effektiviserar och underlättar i vardagen. På sikt sparas resurser i form av tid och hållbara medarbetare.

 

  • Vi hade Daniel från MoveTech på Besök här innan Corona i ett annat ärende angående våra Berglöfslådor, då höll vi på att byta ut lite grejer på kontoret. Han tipsade om att de hade begagnade möbler på väg in och på den vägen var det. Det var inte ett särskilt svårt beslut, menar Henrik.

 

Vi tackar Henrik och Ovako för valet att göra en svin(n)smart investering. Nyfiken på Ovakos hållbarhetsarbete? Läs mer HÄR.

 

Vill du också bli en återvän och göra en svin(n)smart affär? Fråga oss gärna om vårt begagnade utbud innan du köper nytt. 

 

019 611 19 19 / info@movetech.com

 

Vännerna på MoveTech

 

Hållbar inredning för svin(n)smarta verksamheter