Välkommen Alice!

Det var med ett glatt leende och en dos nyfikenhet som vi fick träffa Alice för första gången. En glad och positiv tjej med bakgrund inom kommunikation och HR. Hon kommer senast från rekryteringsbranschen där hon hjälpt företag att hitta rätt person till rätt plats, vilket hon varit mycket passionerad inför. Hos oss kommer Alice som HR- och marknadskoordinator både leda projekt inom HR och marknadsföring. 

En skräddarsydd roll 

För nästan fyra år sedan flyttade Alice från föräldragården i Falköping till Örebro för att studera till personalvetare, en utbildning på Örebro universitet på tre år. I bagaget har hon en utbildning inom media och kommunikation, samt många års erfarenhet av service. På MoveTech kommer Alice ha flera olika ansvarsområden inom de två olika branscherna - en kombination hon ser mycket fram emot. Redan från start har hon velat jobba parallellt med HR och kommunikation, men haft svårt att se hur dessa två branscher skulle kunna kombineras. 

 

  • Det närmaste är väl Employment branding som ju är ett otroligt spännande område inom HR. Denna roll handlar kanske lite om det, men samtidigt väldigt mycket mer. En väldigt unik roll helt enkelt som givetvis känns som skräddarsydd för mig!” menar Alice. 

 

Mer ingående kommer Alices roll innebära både rekrytering, kompetensutveckling, introduktion och planering och genomförande av samarbeten/event med andra företag. Just nu arbetar hon på ett projekt där hennes uppgift är att hitta nya säljambassadörer till företaget:

 

  • Här ansvarar jag både för rekryteringen, men också för marknadsföringen runtomkring. Förhoppningen är att vi ska hitta flertalet ambassadörer runt om i landet, och sedan marknadsföra detta med en film eller två. Ni hör ju vilket drömprojekt!” säger hon. 

 

Hjärtat på två ställen

Med ett stort intresse för djur och framför allt hästsporten beskriver Alice sig som en driven och nyfiken person. På fritiden hälsar hon gärna på familjen i Falköping, rider en runda i skogen med hästarna eller umgås med kompisarna här i Örebro.  

 

  • Jag brukar vanligtvis åka hem mycket på helgerna. Man saknar lätt familjen och landet när man flyttar till en större stad. Samtidigt som jag stormtrivs här i Örebro med alla kompisarna, det känns lite som att jag har hjärtat på två ställen ibland, säger hon skrattandes. 

 

Vi är glada över att Alice har kommit hit till oss i Örebro och hoppas på många roliga och kreativa projekt framöver! För att avsluta vår intervju har hon fått svara på fem snabba frågor:
 

Om du fick välja en superkraft vilken hade du valt och varför? 

  • Jag älskar höjder så min superkraft hade definitivt varit att kunna flyga. 

 

Hur tror du andra i din närhet beskriver dig? 

  • De flesta beskriver mig som kreativ, jag har mycket ideér och tankar haha. Men utöver det tror jag dom beskriver mig som social, framåt och väldigt djurintresserad. Och ganska spontan och enkel, det får jag ofta höra haha. 

 

Berätta om något du alltid drömt om att göra som du aldrig gjort? 

  • Oj, jag har en lång bucketlist som jag bockat av många grejer på, där känguruklappning och backpacka i Australien/Asien varit i toppen. Men något jag fortfarande inte gjort är att volontärarbeta i Afrika med lejon, den har jag kvar. 

 

Sist men inte minst, vad kommer du ta med dig till MoveTech?

  • Förutom mina tidigare kunskaper och erfarenheter hoppas såklart tillföra mycket skratt och go stämning tillsammans med en drös energi och engagemang! 

 

Vi hälsar Alice varmt välkommen till MoveTech och hoppas att du kommer att trivas hos oss!

alicemedarbetarartikel.png