Inspireras på hemmakontoret

Fyra hållbara tips för hemmakontoret!

Vi har alla varit där. Fastnat i soffan med datorn i knät lite för länge. Fokuset är lite för dåligt och nacken gör lite för ont. Vi flyttar oss till köksbordet och värken flyttar sig till ryggen. När hemmakontoret är mer permanent än vi först tänkt oss är det dags att göra en förändring för att inspireras på nytt. Ta ditt hemmakontor till nästa nivå med våra fyra tips för ett snyggt, hållbart och effektivt arbete – hemma!

 

1. Ordning & reda

Var i hemmet har du ditt kontor? Som många andra gånger börjar vi med att städa upp lite just där, oavsett om det är en hörna av vardagsrummet eller ett eget rum där du kan stänga om dig. Att stirra på en hög med smutstvätt under arbetsdagen kanske inte är så inspirerande?

 

Finns något i din blickriktning som du stör dig på? Ta undan alla distraktionsmoment innan du sätter igång. Riv ned och bygg upp. 

En ren och organiserad arbetsplats är ett rent och organiserat sinne – grunden för effektivitet!

 

Se smarta skrivbordstillbehör här!

2. Var sak på sin plats

Vilka saker använder du oftast under din arbetsdag? Placera dem närmast dig för maximal produktivitet. Kanske kan du till och med göra dig av med vissa grejer helt och hållet när du tänker efter. Det viktiga är att det du använder regelbundet har sin bestämda plats – och att det läggs tillbaka snyggt efter användning. Du lämnar väl inte kontoret rörigt i normala fall på jobbet? Dessutom spar det dig tid och tankekraft. Inga mer svordomar eller “var la jag den nu då” som kan sabba ditt humör.

 

3. Hållbart bekväm

Du ska vara bekväm när du jobbar, men inte för mycket. Att ligga i soffan och jobba må vara mjukt och skönt en stund, men ganska snabbt kommer värk i nacke och rygg krypandes. Inspirera dig själv till att Jobba bekvämt på ett hållbart sätt – ge dig själv ergonomiska förutsättningar med rätt möbler, såsom höj- och sänkbart skrivbord och en justerbar stol som passar just dig. Då håller du dig frisk och stark i längden!

 

 

 

kvinnajobbarhemifran.jpeg

4. Lagom hemtrevligt

Känner du dig aldrig ledig eftersom du aldrig lämnar kontoret? Eller känner du dig bara ledig eftersom du alltid är hemma? Oavsett kommer dina rutiner och din estetiska omgivning på hemmakontoret påverka ditt psyke, din motivation och ditt fokus.

 

Skapa en tydlig gräns mellan jobb och fritid - men se till att båda är trevliga på sina egna vis! Håll dina normala arbetstider och ersätt promenaden till jobbet med en promenad runt kvarteret. 

 

Radera bilden av dig själv som soffpotatis under arbetsdagen genom att investera i ergonomiska och snygga möbler. Det ger dig känslan av en produktiv kammare, där du kan skapa magi!

 

 

 

 

Ta hemma kontoret till nästa nivå!

cirkulära möbler.gif

 

 

Tänk ett extra varv på det cirkulära 

Allt är inte hugget i sten. Med återanvändningsgarantin Andra Chansen har du möjlighet att sälja tillbaka ditt hemmakontor till oss om du får förändrade behov i framtiden. På så sätt kan du handla med gott samvete för möblerna som får en ny chans någon annanstans.

Vi vill hjälpa dig att konsumera hållbart för både din hälsa och för vårt klimat – därför erbjuder vi ergonomiska möbler som är designade för återbruk och producerade med kvalitet i fokus. 

Genom att köpa nytt av oss på MoveTech startar du alltså en extra lång livscykel. Tjusigt va?

Gör ett smart val idag!