Grönare arbetsplats

Här hittar du 4 tips för en grönare arbetsplats!

1. Återvinn

Något av det enklaste man kan göra för att få en gröna arbetsplats är att börja återvinna även på jobbet. Det uppstår många olika typer av avfall på en arbetsplats, och många av dessa kan återvinnas och därigenom bidra till ett fungerande kretslopp. Inför en återvinningsstation på din arbetsplats! Det kan räcka med ett litet skåp i köket för det mindre arbetslaget. Enkelt och snabbt för dig, men gör stor skillnad för miljön.
 

2. Köp inte nytt

Fundera alltid en gång extra innan du köper något. Kanske finns det något som går att återanvända istället. Bruksvaror såsom kontorsmaterial går ju kanske inte att köpa second hand, men behöver din arbetsplats införskaffa nya möbler eller utrustning kanske det går att hitta begagnat. Genom att köpa begagnat gör du inte bara moder jord en tjänst, utan även plånboken.

bild5.png

3. Släng inte det du inte använder

Det är lätt att slänga saker som man inte längre har plats eller användning för, men gör inte det! Saker som ligger och skräpar på din arbetsplats kan säkerligen göra nytta på någon annans. Kom ihåg: one man’s trash is another man’s treasure. Nu för tiden behöver det inte vara svårt eller omständligt att sälja sina gamla grejer, du kan tillexempel höra av dig till oss så hittar vi någon som kan ha användning för dina saker åt dig. Du når oss på: 019 - 611 19 19.

4. Inför nya system

Att återvinna och återanvända gör stor skillnad för miljön, men en annan sak man kan göra är att utvärdera processerna på sin arbetsplats och fundera över vad som kan förändras för att skapa ett grönare system. Kanske kan ni minska pappershanteringen och övergå till elektroniska dokument? Eller kanske kan ni effektivisera transporter och minska utsläppen? Boka in ett möte och bolla idéer tillsammans, bara ni vet vad som kan göra just er arbetsplats mer miljövänlig!

Läs fler inspirerande texter om hållbarhet!