Arbetsbord för ergonomi, ekonomi och ekologi

Kundanpassade arbetsbord: Rätt mekanik ger god fysik!

 

Kundanpassade arbetsbord.png

Brukar du kalla det arbetsbord eller arbetsbänk? Oavsett benämning så används höj- och sänkbara sådana av en rad branscher och placeras gärna i miljöer som industri och verkstad. Och vilken djungel det kan vara bland arbetsbänkar med lådor eller hjul, olika lyftkapaciteter, mått och material… Ja, det är tur att vi har Kurt, som kan leda dig till rätt arbetsbord utefter dina behov!

 

 • Vi lär oss genom att lyssna in kunden. Vad beskriver kunden för olika svårigheter? På vilket sätt kan vi hjälpa? Det är ju det som det går ut på - skapa något slags förtroende. När vi då kan möta det med kunskap och rätt produkt, då blir det en bra match, berättar Kurt.

 

Kurt Sirkka har alltid varit omåttligt intresserad av fysisk och mental hälsa. Genom åren har han varit elitidrottare, utbildad med svenska handbollsförbundet och drivit eget bolag inom rehabilitering och träning. Med gedigen kunskap om människans hälsa är han passande nog idag en av MoveTechs specialister på lyftsystem och höj- och sänkbara arbetsbord och arbetsbänkar.

 

 • Något som är kul i arbetet med lyftsystem är att det är en riktigt bra produkt. Det får jag höra när jag pratar med kunder som vi levererar till, de är jättenöjda och det fungerar bra. Systemen håller vad de lovar och har bra lyftkapacitet. Vi kan förlita oss på att vi har en jäkla bra produkt!

 

Se vårt utbud av arbetsbord och arbetsbänkar!

 

Vanliga frågor om arbetsbord:

 • Vad är skillanden på arbetsbord heavy duty och arbetsbord light duty?

  Jo, det har att göra med hurpass grov din arbetsmiljö är. Behöver den hantera tunga vikter i en tung industrimiljö? Då kan det vara läge att snegla mot de mest tåliga borden, såsom den eldrivna arbetsbänken Wilmer med maxbelastning på 500kg. Om din arbetsmiljö inte är fullt så krävande kan det räcka med ett bord i light duty-stuk, såsom detta med en maxlast på 90kg. 

 • Kan jag köpa begagnade arbetsbord?

  Våra cirkulära och nya arbetsbord och arbetsbänkar är skapta med tanken att bra produkter har både många och långa liv. Därför är deväl genomtänka i sin produktion med återbruk i åtanke. Har du tidigare köpt ett arbetsbord som du inte längre har användning för - men som har några år kvar? Kontakta oss, så hjälper vi dem att hitta sitt nästa jobb. Sortimentet och tillgängligheten av våra begagnade arbetsbänkar och arbetsbord varierar stundom tack vare den ökande efterfrågan på hållbara och ansvarsfullt producerade produkter. Vad söker du idag? Kontakta oss, så ser vi om vi kan hitta något för dig!

 • Vilka tillbehör kan jag välja?

  Oj, svaret på det är i princip oändligt. Tack vare att du kan få ditt arbetsbord kundanpassat gör det att valmöjligheterna är många. Vad som passar någon annan kanske passar dig också - men med en liten justering? Men, om vi pratar mer generella tillbehör till din arbetsbänk kan det handla om att sätta den på hjul, montera verktygspaneler på arbetsbänken med hjälp av konsoler, fästen för förvaringslådor under bordsskivan... Ja, you name it. 

Från ord till arbetsbord 

 

Kurt är även utbildad specialpedagog och har lång erfarenhet av sociala kontakter. En viktig del i arbetet som rådgivare är de samtal som förs med kunderna - både innan och efter affär. 

 

 • Pedagogik handlar om att hitta sätt att förklara saker, så att den som man förklarar för förstår vad man menar - att hitta hur man kan nå fram. Det har jag nytta av i rådgivningssamtal med kunder. Det är viktigt att jag kan nå fram, men också att jag verkligen förstår kunden och dess verksamhet.

 

Resan för ett kundanpassat arbetsbord börjar ofta med att du som kund får upp ögonen för ett bord från standardsortimentet, såsom arbetsbänken 500kg i stål, Walter eller det höj- och sänkbara arbetsbordet Wera. Efter samtal med rådgivare kommer man fram till en optimering av bordet för den specifika användaren - och det blir en kundanpassning. Kurt börjar alltid med att fråga kunden vad bordet ska användas till. Vilken belastning ska det bära? Hur stor behöver skivan vara? Hur fungerar miljön som arbetsbordet ska stå i?

 

 • Det finns olika anpassningar och tillägg på arbetsbänkarna, olika utsågningar för kablar, hyllor, lampor, hållare för skärm, och så vidare. Det finns också specialfall som till sjukvård, där det behövs en helt ren bordsskiva, man kan inte ha några fästen där det finns risk att det samlas smuts och bakterier. Då är det lite mickel och vi får anpassa de olika komponenterna. Sådant är roligt, det är kul när man ser att vi får ihop det.

 

 

 

 

 

 

Olika arbetsbänkar.gif

 

Skärmavbild 2021-05-10 kl. 13.49.01.png

 

Det finns många fördelar med att välja arbetsbord som är väl anpassade för sitt ändamål och dessutom höj- och sänkbara. Det ger en friktionsfri vardag för användaren och värnar om dess fysiska tillstånd, något som hos fler kunder är nödvändigt för att behålla bra och kompetenta medarbetare.

 

 • Om du står stilla mycket blir det en hög belastning på hjärtat. Det tar i venpumpen i benmusklerna som hjälper till att pumpa upp blodet igen. När muskeln rör på sig, vadmuskeln framförallt, då kläms den ihop och släpper - det blir som en venpump helt enkelt. Venen är ju den som leder blodet till hjärtat.

 

Få arbetsskadan tillintetgjord med höj- och sänkbara arbetsbord

 

Det är alltså variationen som gör det. Kroppen är gjord för att röra på sig - vi ska varken stå eller sitta för länge åt gången. Vi vet alla hur ömma musklerna kan kännas i rygg och nacke efter en lång arbetsdag i samma ställning, men det som är farligt på riktigt är de konsekvenser det kan leda till gällande syresättning och hjärtat i längden. 

 

 • Det är viktigt med rörlighet. Sitter du ofta still spänner du vissa muskler som då jobbar statiskt. När muskeln är spänd komprimeras kärlen och du får inte så mycket genomblödning. Sitter man still mycket får man alltså lägre syresättning. 

 

Genom att investera i ett väl anpassat höj- och sänkbart arbetsbord investerar du i din personals välmående - och kan undvika framtida kostnader för sjukskrivningar. Dessutom mår vi alla bättre i knoppen om vi ger rätt förutsättningar för kroppen, så blir vi både gladare och mer effektiva under arbetsdagen. Man kan faktiskt säga att våra arbetsbord är hållbara i trippel bemärkelse; för din personals fysiska och psykiska välmående, för ekonomin i din verksamhet på lång sikt – och sist men inte minst, hållbart för miljön tack vare vår återanvändningsgaranti! 

 

 • Det blir en ekonomisk fråga för kunden, slår man ut vad bordet kostar per månad och jämför med det värde man har i sin personal är det ingen tvekan om att det är en värd investering!

 

 

 

 

 

Olika arbetsbänkar.png

 

Batterilådor.png

Vill du också ta ett samtal med rådgivare på MoveTech? Eller bara säga hej? Kontakta oss gärna, vi gillar alltid att höra från dig! 

 

 

 

 

Hur bygger du ditt arbetsbord?

Intresserad av mer läsning?