Rätt skrivbord på rätt plats

Vilken arbetsplatstyp är du?

Är du på skrivbordsjakt till nya kontoret? Suveränt, då har du kommit rätt. Innan du sätter igång med att skapa grunden för kontorets hjärta, kan det vara bra att bena ut vilken typ av kontorsplats du söker.

 

Precis som oss människor är varje enskilt kontor unikt med egna utmaningar, behov och begränsningar. För vissa är största prioritet att skapa stora arbetsytor för kreativa projekt, medan andra letar efter en provisorisk lösning för det lilla hemmakontoret. Nedan följer matnyttig information som kan vara bra att tänka på när du ska planera din kommande kontorsplats. Vilket skrivbord passar till din arbetsplats unika behov?

 

Har du redan planen tjoppad och klar? Gå direkt till vår 4-stegs guide för att välja rätt bland våra skrivbord. 

 

 

DSC02333 2.jpeg

 

skrivbordsförvaring.jpeg

 

Behöver du ett större höj- och sänkbart arbetsbord som är större än 180x70? Kontakta oss så hjälper vi dig.

1. Den kreativa arbetsplatsen för de större projekten

Det kreativa kontoret kallar vi det som kräver stora arbetsytor för arbetsvardagens alla uppdrag. Kanske arbetar du analogt med mycket dokument, ritningar och skrivbordsverktyg? Kanske designar du kläder och behöver en stor yta för att klippa till morgondagens mode? Ingen utmaning är den andra lik. Satsa på ett större höj- och sänkbart skrivbord med stor yta. Vårt största skrivbord med justerbar höjd har måtten 180x70. Behöver du dock större än så, kontakta oss. Genom en kundanpassad lösning hittar vi ett alternativ som passar dig. 

 

Tips! För att hålla ordning och reda på en kreativ skrivbordsplats, satsa på stilren och miljövänlig skrivbordsinredning. Våra skrivbordsbyråer i 100% återvunnen papp förvarar både det ena och det andra på ett hållbart vis. Klicka här för tillbehör till skrivbordet

2. Den digitala arbetsplatsen med minimalistisk stil

Kommer din arbetsplats tillhöra den arbetsplats där analoga papper och dokument endast är ett minne blott, och större delen av arbetsuppgifterna sker digitalt? Då behövs inte lika stora arbetsytor, och ett skrivbord med måtten 140x70 är ett klassiskt val. Här får du fortfarande med enkelhet plats med två skärmar, tillbehör och den inramade bilden på vovven.

 

Välj med fördel ett höj- och sänkbart skrivbord för en varierad arbetsställning under din arbetsdag. Personer som arbetar större delen av sitt arbete digitalt sitter betydligt mycket mer jämfört med andra yrkesområden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan arbetspositionen variera mellan stående och sittande, vilket skapar en bättre ergonomisk arbetsmiljö. Dessutom sägs det att både fokus och engagemang ökar på köpet. Simsalabim!

 

 

höj och sänkbart skrivbord för hemmakontoret.png

MoveUp är vår serie av  eldrivna höj- och sänkbara skrivbord i olika storlekar. Här i 120x70cm tillsammans med kontorsstolen Exekutiv. Glöm inte att komplettera MoveUp med en ergonomisk ståmatta.

 

fällbart skrivbord.png
Det fällbara skrivbordet FLITIG  är en populär favorit när det kommer till provisoriska eller mindre utrymmen. 

 

Vill man enkelt skapa ett ergonomiskt hemmakontor rekommenderar vi våra hemmakontors-kit Light, Home och Boss.

3. Hemmakontoret 

År 2020 var minst sagt ett annorlunda år, och idag är det mer än vanligt att fler och fler väljer att arbeta hemifrån till följd av Covid-19. Köksbordet är vanligtvis en första trotjänare när jobbet flyttar hem, men blir i längden ett kortsiktigt alternativ när vardagen springer ikapp. Finns möjligheten för ett höj- och sänkbart skrivbord 120x70 är det i första hand att föredra, då det med sina kompakta mått och justerbara höjd kombinerar ergonomi med användarvänlighet. Välj mellan ett skrivbord på el, eller med vev för ett billigare alternativ. 


I mindre utrymmen, där platsbesparing är av högsta prioritet, står det fällbara skrivbordet ståtligt och stolt högst upp på prispallen. Ett fällbart skrivbord med måtten 120x70cm är en bra start. Med sin smarta fällbara funktion stoppas det enkelt undan när det inte används, och på ett vips ligger hela kontoret i garderoben. 

4. Arbetsplatsen för den lilla plånboken 

Beroende på vilken budget man tänkt sig för det nya kontoret ser möjligheterna olika ut. Kanske är arbetsplatsen provisorisk i väntan på något annat? Kanske har du precis startat upp ditt eget företag och behöver ett billigt skrivbord att starta med? Ingen fara, trots en prispressad budget finns det skrivbord som är vänliga både för arbetsmiljön och plånboken, utan att tumma på vare sig kvalité, design. 


Våra höj och sänkbara skrivbord med vev är ett vinnande alternativ i denna situation. Genom att välja ett skrivbord utan motor får du ett ”tag tre betala för en”-paket innehållande: Ett billigt skrivbord, ett miljövänligare alternativ och större biceps. You are welcome.

 

Den smidiga veven snurrar enkelt upp bordet till önskad höjd, och arbetsvardagen kan varieras mellan sittande och stående för en mer ergonomisk arbetsplats. 

 
höj och sänkbart skrivbord med vev.jpg

StandUp - Vårt höj och sänkbara skrivbord med vev. Här tillsammans med skrivbordsstolen Patron

3. Skrivbord till Konferensrummet

Vill du höja nivån på de annars segstartade måndagsmötena? Vad sägs som ett veckomöte där fokus, kreativitet och engagemang florerar runt konferensbordet? Visst låter det fantastiskt. Forskning menar att genom att stå upp under möten och sammankomster triggas medarbetarnas sinnen och mötet kan nå nya höjder, i dubbel bemärkelse.

 

Därav kan ett höj- och sänkbart konferensbord vara att föredra om det är dags att inreda ett nytt konferensrum. Att tänka på i valet av ett höj- och sänkbart konferensbord: 

 

  • Tillräckligt med plats för varje person
  • Lyftsystem med två motorer som håller för högre belastning
  • En längre slaglängd som passar både för långa och korta medarbetare
  • Undvik bord som är designade med bordsben i varje hörn. Det begränsar sittmöjligheterna runt bordet. Satsa istället på centrerade ben som gör att fler kollegor får plats. 

 

Större höj och sänkbara konferensbord finns för tillfället endast på förfrågan. Kontakta oss här så hjälper vi dig!

 

 

skrivbord till konferensrum.jpgSkrivbordet Flitig fungerar lika bra för att koppla ihop till större konferensbord. Tillhörande konferensstolen som både är fällbar och kopplingsbar hittar du här

 

Nu när du har full koll och kontroll på vilken typ av arbetsplats du ska inreda, är det dags att välja skrivbord. Klicka HÄR för en fem stegs guide till det perfekta skrivbordet. 

Fyra skrivbord, oändliga möjligheter

 

begagnade kontorsmöbler (3).png

 

 

 

Tänk smart. Tänk hållbart. 

Är du personen som vill ha så bra som möjligt för så lite som möjligt, men är rädd att betraktas som snål? Ingen fara, vi har lösningen. Begagnade kontorsmöbler är mer än bara ett alternativ till billiga kontorsmöbler. Hållbarhetvision, cirkulärt tänkande, och aktiv miljökompensering är 3 klingande ord kopplat till begagnad företagsutrustning som kommer få ditt namn högst upp på listan när det är dags att utse företagets mest nytänkande medarbetare.

 

Håll utkik på vår hemsida efter Svin(n)smart-symbolen, det betyder att det är en begagnad möbel som letar nytt hem. Eller gå direkt till kategorin för begagnade kontorsmöbler HÄR .