Så får ditt företag triss i hållbarhet!

Hållbart företagande genom variation 

Med bakgrund inom idrott och pedagogik arbetar Kurt Sirkka idag med rådgivning och försäljning på MoveTech. Hans specialområde är flera bemärkelser av hållbarhet för arbetsmiljö med variation - lyftsystem.

 

  • Något som är kul i arbetet med lyftsystem är att vi har riktigt bra produkter. Det får jag bekräftat när jag pratar med kunder som vi levererat till - dom är jättenöjda och det fungerar bra. Systemen håller vad de lovar och har bra lyftkapacitet. Vi kan förlita oss på att vi har en jäkla bra produkt.

 

"Vi kan förlita oss på att vi har en jäkla bra produkt."

  • Ett köp av arbetsbord kan ofta börja med att kunden får upp ögonen för ett bord på vår hemsida, t ex arbetsbordet “Tomas”. I samtalet med kunden då man tar reda på vad bordet skall användas till, hur stor bordsyta som krävs, hur mycket bordet skall belastas, hur högt bordet höjas, ska bordet vara stationärt eller flyttbart, i vilken miljö bordet ska stå - så kan det visa sig att kunden behöver en annan lösning än bordet ”Tomas”.

 

En annan ”ingång” till ett köp av bord, är kunden som själv kan beskriva behovet och där vi tillsammans hittar lösningen – ett kundanpassat höj- och sänkbart bord.

 

  • Det finns många variationer på kundanpassningar. Bordskivans form, material och tjocklek. Urtag för monitorer, kablar och instrument, lösningar för hyllor, lampor, skärmhållare, etc. Inom sjukvården och livsmedelsindustrin behövs lyft system och bordskivor som tål extrem rengöring och har få detaljer, där bakterier och smuts kan samlas.


Arbetsborden används idag i diverse branscher och miljöer. MoveTech har levererat höj- och sänkbara bord till bland annat sjukvård, tillverkande industrier, museum och ateljéer. Just nu jobbar Kurt, tillsammans med tekniker med en anpassning för medieproduktion hos Expressen-TV i Stockholm.

 

"Vi lär oss genom att lyssna in kunden."

 

  • Vi lär oss genom att lyssna in kunden. Vad beskriver kunden för olika svårigheter? På vilket sätt kan vi hjälpa? När vi då kan möta det med kunskap och rätt produkt, då blir det en bra match. Dessutom utvecklar vi vår egen kunskap i mötet med kundens behov.


kurtintervju.png

Det finns många fördelar med att välja arbetsbord som är anpassade för ändamålet och dessutom höj- och sänkbara. Det ger en friktionsfri vardag för användaren och värnar om fysisk hälsa, vilket är både samhälls- och företagsekonomiskt. Att ”tänka ergonomiskt” i valet av arbetsbord har blivit en viktig faktor hos våra kunder.

 

  • En arbetsställning som innebär långvarigt stillastående eller stillasittande ökar belastningen på kroppens cirkulationsapparat – hjärta och blodkärl. Beroende på vår fysiska status påverkas vi olika av detta. En person som är fysiskt aktiv på sin fritid påverkas mindre av en stilla arbetsställning, jämfört med den som har en fritid med låg fysisk aktivitet, menar Kurt.

 

Genom att regelbundet byta arbetsställning mellan stående och sittande, eller att röra på sig, minskar belastningen på cirkulationsapparaten, samt problem med muskel- och ledbesvär.


En investering i höj- och sänkbart arbetsbord innebär investering i personalen och undvikande av framtida kostnader för sjukskrivningar. Besvär på grund av arbetsställning förebyggs och undviks i stor utsträckning. Ur en hållbarhetsaspekt talar vi om hållbar personal, samt hållbara produkter - som dessutom kan att återanvändas.

En väl värd investering!


Vi tackar Kurt för att han delat med sig av sin kunskap och sitt engagemang. Vill du också ta ett samtal med rådgivare på MoveTech? Hör av dig till 019 611 19 19 eller info@movetech.com.

Vännerna på MoveTech