Så väljer du rätt plastcontainer

Plastcontainers, pallboxar och batteriboxar – så väljer du rätt!

 

Jaha, du är på lådjakt? Du behöver inte leta mer, du har hittat fram. Frågan är bara, hur kan du pricka ännu rättare med ditt val av plastcontainer? Det kommer du få svar på här och nu. I huvudsak finns tre frågor att ställa sig själv: Vilken miljö kommer pallboxen jobba i? Vad ska den förvara och transportera? Hur frekvent ska den stora plastlådan användas? Tänk dig in i din arbetsmiljö och vad som kommer i kontakt med dina stora plastlådor, inte minst på dig själv och dina medarbetare. Hur kan en enkel låda hjälpa dig att till en arbetsmiljö som är omtänksam ergonomiskt, ekonomiskt och ekologiskt? Let's find out!

 

Vet du redan exakt vad du behöver? Klicka dig direkt till vårt utbud av plastcontainers och stora plastlådor här.

 

 

 

 

Skärmavbild 2021-04-08 kl. 16.53.41.png

Frågor & svar om plastcontainers:

 • Vilka storlekar av plastcontainers finns?

  I teorin (och oftast i praktiken) finns inga storleksbegränsningar när du handlar plastlådor av oss på MoveTech. I snart 20 år har vi levererat kundspecifika modifieringar av plastlådor, tippcontainers och Berglöfslådor, och vi står vi redo att hjälpa dig med alla dina arbetsplatsrelaterade utmaningar. Låt fantasin flöda, så kommer vi fram till en konkret lösning tillsammans. Standardstorlekarna som finns för dig att handla direkt på e-handeln löper från 285L till hela 900L. 

 • Containers i plast? De borde väl gå sönder?

  Svar: Nja... Med en rejäl dos våld och vilja går väl det mesta, men knappt. Om du letar efter en praktisk container som tål tuffa tag har du hamnat rätt, här finns nämligen marknadens tåligaste plastcontainer: MoveBox Heavy Duty. Med inspiration från Berglöfslådan är våra starkaste plastcontainers utrustade med stärkande rillor på sidorna och är skapt i extra tålig HDPE-plast. Dessutom har extra medar lagts till, alltså tre medar istället för bara två. Ska du köra sönder en plastcontainer MoveBox HD, ja då får du anstränga dig!

 • Kan man sätta hjul på en plastcontainer?

  Absolut! Som standard säljs de utan hjul, men att ordna tillbehör som hjul, lock, lås, tapp eller annat till din plastcontainer är ingen match! Tvärtom finns oändliga varianter och kombinationer som utrustar din stora plastlåda för säkra och effektiva dagar på just din arbetsplats. Kontakta oss, så hjälps vi åt att skräddarsy ditt nya arbetsverktyg!

1. Plastcontainer för tuffa miljöer – Vår Heavy Duty-beauty!

Jobbar du och dina lådor hårt i tuffa miljöer? Då är det här du ska läsa mer!

 

Den här kommer du gilla. Att välja en plastcontainer för Heavy Duty är alltid ett vackert val. Hurså? Jo, den är skapt för att klara det allra mesta! De utmärkande egenskaperna är stabiliteten och styrkan, tack vare sina tre breda medar, dess rejäla stomme i HDPE-plast och de räfflade sidorna. Det gör att lådan trivs som fisken i vattnet i tunga industrimiljöer – och det som gör den till en cirkulär favorit inom återbruk. Försök ha ihjäl den genom normalt slitage och du kommer misslyckas! 

 

Säker och effektiv

Har du renhållningskrav på dig? Inga problem. Plastcontainern HD är både tät och slät på insidan, vilket gör den lätt att rengöra och hålla efter. Så inte bara är den marknadens tuffaste och tåligaste plastcontainer, den är också för dig som är noga med sanitet och säkerhet. Med säkerhet menar jag många saker, till exempel den stadiga stapelbarheten tack vare upphöjningar i ovansidans hörn som sätter sig stabilt i medarna på lådan över. Detta gör den till en fantastisk lagerlåda som spar plats på ett organiserat sätt utan risk att tippa över. Och till en förträfflig transportlåda!

 

 

Extras omtyckt plastcontainer heavy duty.png

DSC02226.png

 

 

 

Plastcontainers heavy duty.png

Plascontainer MoveBox Heavy Duty finns i flera standardfärger och kan anpassas efter dina önskemål.

 

Bransch och material

I denna brillianta binge kan du förvara det mesta. Den är vanlig och extra uppskattad av våra kunder inom återvinningsindustrin, där den förvarar och transporterar allt från plast till järn och metall. Just därför går den att på förfrågan få i många olika färger, i och med att det underlättar vid källsortering. Det uppskattar av fler och just källsortering är ett poppis användningsområde för vår plastcontainer Heavy Duty, särskilt ute på större produktioner, verkstäder och tunga industrier. 

 

På tal om större så är det just en sådan låda - en större variant. Våra plastcontainers Heavy Duty går från pallmått 1200x800x740mm upp till hela 1200x1000x740mm (alltså plastcontainer 470L till 610L), åtminstone som standard. Utöver standard finns vi på MoveTech alltid här som bollplank för att ta fram nya variationer av plastcontainern för att passa din verksamhet extra bra. Det kan handla om färgval utöver den standardgrå av olika skäl, allt från återvinning och källsortering till rent estetiska anledningar. Det kan också vara aktuellt med tillbehör för dina plastcontainers, som lock, eller om du är extra hemlighetsfull – lås! 

 

För dina (medar)betare

Hur ofta och mycket planerar du att använda din plastcontainer? Det kan vara en avgörande faktor för att göra det bästa valet för dig. Ju oftare den hanteras, desto större krav har den på sig att prestera. Hur kan en låda “prestera”? I detta fall ligger stor charm i stabiliteten och styrkan. Detta är en låda som tack vare extra medar, rillad utsida och tjocka HDPE-plast lever många liv i tuffa industrimiljöer. Men, något av det viktigaste handlar ju om allt runt omkring – hur den fungerar i sin miljö, och det allra viktigaste: Hur säker och enkel är den för (medar)betarna att hantera? No pun intended. Våra Heavy Duty-beautys hanteras smidigt och säkert med motviktstruck eller en helt vanlig palldragare, så att vem som helst kan dra undan den utan att kompromissa med ett eventuellt frånvarande truckkort…

 

Plastcontainer Heavy Duty är rätt för dig som:
 • Jobbar i tung industrimiljö (såsom återvinning eller liknande)
 • Hanterar tunga material och avfall
 • Kräver extra hållbarhet och stabilitet i konstruktionen
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

 

 

 

 

2. Plastcontainer Light Duty – less is more (more or less)

Behöver du bara en simpel låda att lita på? Då är det här du ska läsa mer!

 

När vi snackar Light Duty finns några olika punkter att ta oss igenom. När det gäller vårt sortiment kan det i korthet kokas ned till lådor i standardutförande utan extra insatt förstärkning. Det betyder inte att styrkorna inte finns där, de är bara inte alltid inkallade för jobb av samma kaliber som plastcontainers av HD-modell. 

 

Den allra enklaste lådan har fått sitt namn därefter: BasicBox. Den utgörs av precis det som behövs för enkel materialhantering, varken mer eller mindre. Två medar, slät insida för enkel rengöring, och finns i vackra, starka standardfärgerna gult och blått. Den låga egenvikten och medarnas utformning gör dem enkla att stapla och transportera. 

 

Snäppet upp blir till våra enklare varianter av MoveBox, där basen hittas i Plastcontainer 1200mm. Här har du en tålig konstruktion skapad med återbruk i åtanke, dessutom är den fruktansvärt anpassningsbar (mer om det längre ned). 

 

Bransch och material

Light Duty är ett deskriptivt namn, det vill säga att de används och fungerar utmärkt för lättare material och avfallshantering. Det passar bra för väldigt många olika branscher och verksamheter såsom transportbolag, lättare tillverkandeindustrier, vattenreningsföretag, och kanske även för just dig. Den mest populära LD-lådan är Pallbox 1200mm, är både rät och slät. Tack vare den släta konstruktionen är de lätta att rengöra. Pallcontainer 1200mm är dessutom godkänd att hantera livsmedel!

 

Härifrån finns många vägar att gå beroende på ditt användningsområde. Se BasicBox eller Pallbox 1200mm som en stabil grund – varifrån du kan lägga till eller ta bort. Stärk upp ytterligare med tre medar, sätt på hjul, lås och lock. Välj en plastcontainer med ventilationsskåror eller som UN-godkänd för hantering av farligt avfall. Vad som än behövs för att din och dina kollegors vardag ska flyta på säkrare och mer effektivt. En som vet vad detta innebär är Gunnar på Amph-Tech, som letade efter någon slags spillpall men under vägens gång stötte på MoveBoxen. Läs om de oanade fördelarna han upptäckte HÄR.

 

 

 
bigbox på höjd.png
För dina (medar)betare

MoveBox Light Duty är väldigt trevlig att hantera i och med sin låga egenvikt. Det kanske inte är den optimala ergonomin, men vi har personligen sett en lastbilschaufför ta BasicBox under armen och skicka upp på flaket utan större hinder. Standard är ju att ta den på en vanlig truck eller palldragare! Det fungerar absolut bättre när det gäller hanteringen av MoveBox Plastcontainer 1200mm som också har en låg egenvikt, men en mer robust konstruktion. Dock är det smidigt att de alla går enkelt att skjuta åt sidan om så skulle behövas, utan att springa efter truck eller liknande. 

 

Plastcontainer Light Duty är rätt för dig som:
 • Söker en lätt, enkel och stor plastlåda för materialhantering och transport
 • Hanterar material och avfall med låg till mellan densitet 
 • Gillar färgerna gult och blått
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

 

 

Våra plastcontainers "BasicBox" fungerar till det mesta!

 

3. Plast som spar plats – MoveBox Fällbar Plastcontainer

Har du inte så mycket plats för din last, eller hanterar livsmedel? Då är det här du ska läsa mer!

 

Vad använder du dina stora plastlådor till egentligen? Om du kör mycket transporter, bara använder plastcontainers ibland, eller har ont om plats – då kan fällbart vara något för dig. Här utgår vi ifrån MoveBox Standard, som sedan har fyra fällbara variationer som fyller olika syften. Behöver du bara en låda, kort och gott, då är den enkla “Stor plastlåda | fällbar” vara ett bra val. Här har du en stabil trotjänare som lätt viks ihop utan massa klämda fingrar. Dessutom har den en egenvikt på bara 44kg, vilket gör den till marknadens smidigaste container i Euro-pallmått! Precis som vid MoveBox Standard, eller Plastcontainer 1200mm, så kan du stärka upp extra och göra anpassade tillval såsom extra fötter, extra medar eller med hjul. Lägger du på det tillhörande locket blir lådan dessutom staplingsbar!

 

Jobbar du med livsmedel? Då kan jag gå i god för den livsmedelsanpassade fällbara plastcontainern utrustad med släta och dubbla sidor som gör dina transporter både högklassiga och isolerande. Den kan självklart också fällas ihop till en tredjedel av sin originalstorlek, vilket spar plats på returtransporter, lager och i produktioner. Och du vet precis som jag att plats, det är lika med pengar. 

 

Vissa livsmedel kräver lite mer, såsom frukt och grönt till exempel. Då kan du använda vår fällbara BigBox med ventilation, så håller sig godsakerna färska och fina på väg till affären eller marknaden. 

 

 

 

 

 

 

materialtransport.png

 

 

 

 

 

 

ihopfällbara plastlådor.png

 
 
Plats är pengar

Fällbara plastcontainers och pallboxar är särskilt bra för dig som kör returtransporter och för dig som bara använder dem i perioder. Skicka lådan fylld på ditvägen – spar plats på tillbakavägen genom att skicka den ihopfälld! Använd lådan under en period, förvara den sedan till en tredjedel av storleken då den inte används. Men kom ihåg, om du använt klart din låda för gott, hör av dig! Precis som våra andra pallboxar och BigBoxar är de producerade med återbruk i åtanke – å det tänker vi att de ska få göra. Kontakta oss, så finner vi ett nytt hem där de får leva ut sin fulla potential. 

 

En fällbar plastcontainer med luckor passar dig som behöver titta till ditt innehåll då och då, i och med att du inte ens behöver öppna locket. Det är bara ta en titt i luckan. Det kan också underlätta med en lägre kant på lådan när luckorna är nedfällda, så behövs inte höga lyft för att fylla den. Just detta fungerar finfint hos Loxy i Kumla, som har mängder av fällbara MoveBoxar i sin produktion på höjd. En extra bonus är ju att det ser riktigt snyggt ut, och det vet vi om tillverkande produktion: Är det snyggt är det ofta tryggt – kolla in det HÄR!

Fällbara plastcontainers och pallboxar är rätt för dig som:
 • Vet att plats är pengar (spar plats med vikbara plastcontainers)
 • Kör returtransporter
 • Förvarar och transporterar livsmedel av olika slag
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

4. Farliga fall tämjs av batteriboxar – Heavy Duty Batteribox

Hanterar du farligt avfall? Batterier? Elektronik? Då är det här du ska läsa mer!

De här är jag peppad att berätta mer om. Lite stolt, om jag får be. Våra batterilådor har utvecklats ytterligare, och det är din tur att ta del av dem! Till att börja med har vi utgått ifrån MoveBox Heavy Duty, som du kanske läste om allra först. Här har du en stor plastlåda i heavy duty-utförande, extra förstärkt med tre medar och räfflade sidor i slitstark och återvinningsbar HDPE-plast. Där lägger vi locket på. Alltså, bokstavligen då. Det fästs stadigt och ordentligt med hjälp av fyra hakar och spännen, och locket gör batteriboxen riktigt stapelbar tack vare sina utbuktningar på helt rätt ställen! Med en temperaturtålighet på -20-30 °C snackar vi här batteriboxar som inte vänder kappan efter vinden. 

 

UN-godkänt sätter säkerheten på pränt

Och - härifrån tar vi det vidare. Ännu stadigare och starkare är den UN-godkända batteriboxen med lock och spännband. Här har du en skinande stjärna inom källsortering och återvinning! Denna lösning är utvecklad ihop med våra kunder som jobbar med farligt avfall på olika sätt. A och O är att hålla rätt standard och vara försiktig när farliga ämnen ska hanteras. Men det har ju du koll på kanske, om du läst såhär långt. En viktig detalj på Batteriboxen Heavy Duty är spännbandens placering. Genom att sätta banden igenom locken istället för utanpå lägger sig banden tätt inpå lådan, och fästs utåt nedre hörnen istället för rakt ned. På så sätt minimeras risken att något, eller gud förbjud någon, fastnar i batteriboxens band. Kort & gott – enkelt, smart och säkert. 

 

Den här batteriboxen är ännu ett bevis på att less is more, åtminstone om det lilla är ordentligt genomtänkt. Precis som de andra pallboxarna av MoveBox Heavy Duty-modell är den slät på insidan med rundade hörn, som gör den lätt att både tömma och rengöra. Den här enkla och robusta designen vill du ha om du jobbar med återvinning och/eller farliga avfall inom tung industri, och tack vare sitt standardiserade pallmått 1200x800mm kommer den platsa perfekt.

 

Men om jag behöver förvara och transportera längre grejer? Inga problem. HÄR hittar du lådan på 2000x800mm, speciellt framtagen för lysrör och används flitigt inom branscher som återvinning och elektronik. De tre medarna gör att den håller sig stadig, och det enkla ligg-locket håller den stora plastlådans innehåll torrt och tryggt vid transport och förvaring. 

 

Heavy Duty Batteriboxar är rätt för dig som:

 

 • Jobbar i tung industrimiljö med farligt avfall (såsom batterier eller liknande)
 • Kräver extra hållbarhet och stabilitet i konstruktionen
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

batterilåda.png

Stor plastlåda med lock | För batterier. Läs mer HÄR!

 

 

Heavy Duty batteribox.png

UN-godkänd batteribox med lock och spännband. Läs mer HÄR!

 

 

haevy duty batterilåda för lysrör.jpeg

Plastcontainer för lysrör, med lock. Läs mer HÄR!

 

hyr plastcontainer heavy duty.png

 

 

 

Summan av kardemumman

Har du kommit såhär långt i texten har du intagit mycket nördigt snack om pallboxar, stora plastlådor, plastcontainers eller vad du vill kalla dem, bra jobbat! I korthet kan vi sammanfatta valprocessen med tre frågor att ställa sig själv i jakten på rätt plastlåda för dig: 

 

 • Vad förvarar och transporterar du?

Vilket material ska din plastcontainer hantera? Lätt? Tungt? Farligt?

 

 • Var förvarar och transporterar du?

Hur ser din och den stora plastlåda arbetsmiljö ut? Finns specifika krav? 

 

 • Hur ofta används dina pallboxar?

Kommer den behöva ställas åt sidan (och då spara plats genom att vara ihopfällbar?)

 

Hoppas du nu är lite klokare inför ett av de viktigaste valen din verksamhet – plastcontainers och batteriboxar som tar dig ett kliv mot säker, effektiv och ergonomisk arbetsmiljö.

 

Ryms inte dina behov i någon av lådorna?

Har du särskilda utmaningar som kräver en speciell lösning? Ta kontakt med oss, så tar vi fram en anpassad plastcontainer för din verksamhet! Vi älskar att snacka arbetsplatssäkerhet genom rätt material- och avfallshantering! Kontakta oss gärna för vägledning till rätt batteribox, stor plastlåda för industri, eller för att bara säga hej. Oavsett gillar vi att höra från dig!

 

Har du hittat plastconainern för dig?