Stora plastcontainers skapar smidiga lösningar

Var plast på sin plats:  Så spar Loxy med plastcontainer MoveBox!

"Vi kan ju inte gå ifrån det här konceptet, ni såg ju hur bra det ser ut i produktionen"

Efter en omställning med nya hygienkrav kan Loxy i Kumla inte använda pallar med pallkragar längre – och sedan dess har stora plastlådor och plastcontainers visat sig lösa fler problem än så. Läs vidare om varför den stora plastlådan MoveBox pryder produktionen från golv till tak!

citat om plastcontainer.png

 

Loxys produktion är belägen i Kumla, utanför Örebro. De tillverkar olika typer av plast och blåser plastfilm, såsom vanlig polytén och termoplastisk polyuretan. Flera av plastfilmerna används i medicinska sammanhang och kräver därför en prickfri produktionsmiljö – helt utan organiska material. Något som deras tidigare behållare inte kunde garantera. Förutom att plastcontainern MoveBox höll rätt standard för materialet, platsade den perfekt i produktionen.

 

  • Det blev ett jätteprojekt, som startade med en ny kund som krävde produktion utan organiska material. Då började vi med att ha metallgrindar till plastspillet, men har gått över till plastcontainers där också som får plats i vår komprimator här ute. Så vi kan köra det brännbara spillet och bara tippa det, berättar Michael Larsson, produktionschef på Loxy i Kumla.

 

fällbar plastcontainer.jpeg

Den fällbara plastcontainern är enkel att vika och utgör en smidig förvaringslösning. Klicka HÄR för mer information och varianter!

Pallboxar: Säkert och effektivt 

Med stora plastlådor istället för de tidigare plastlådorna ökar både säkerhet och effektivitet i produktionen, som sparar många timmar och därmed resurser för företaget. Innan man gick över till plastcontainers i form av MoveBoxar användes lila plåtcontainers som är tyngre att hantera och medför risker i hanteringen när de står i höga pallställage som löper från golv till tak. Potentiellt spar man alltså arbetsplatsolyckor och sjukskrivningar.

 

  • Tidigare användes plåtcontainers, de var klumpigare och går inte att vika ned. Väger ca 80-90 kg. Det är smidigare och säkrare hantering med MoveBoxar. Vi är 20 anställda som har hanterat MoveBoxar i två år nu, och det är ingen som har skadat sig i hantering av dem. Även om du tappar plastluckan och har fingrarna emellan kanske det gör lite ont, men fingret sitter ju kvar. Andra material som vi hade innan kan ju bli vassa, menar Michael.

 

Se vårt utbud av plastcontainers!

​​​​​​

 

Pallcontainer-2.jpg

 

Lyft (inte) på locket: Spara tid och plats! 

Förutom detta sparas tid genom att Loxys variant av pallboxen MoveBox har luckor på framsidan, som gör att man kan kontrollera nivån på innehållet utan att lyfta ned den från ställaget – eller överhuvudtaget lyfta locket. Lådorna är ihopfällbara och sparar därför plats när de inte används - och är säkra att snabbt och enkelt fälla upp och ned. Tack vare den smidiga hanteringen har pallboxarna betalt för sig själv många, många gånger om!

 

  • Största grejen är att det går att vika ihop dem, de tar väldigt lite plats när de inte används. Hade det varit alimuniumkragar till exempel hade det funnits risk för att man klämmer sig osv, gångjärn som måste funka... Dessa kan man enkelt fälla ned, förklarar Michael.

 

Snygg arbetsplats = trygg arbetsplats

Finns det mycket skräp eller saker som står i vägen - det är då olyckor kan vara framme. Michael menar att hur arbetsmiljön ser ut, både funktionsmässigt och estetiskt är viktigt för Loxy. Att ha en ren och snygg arbetsmiljö förebygger olyckor och skapar en säker arbetsplats och produktion. Som om det var meant to be platsar också de grå plastcontainrarna med Loxy-röda detaljer riktigt snyggt in i produktionen! 

 

  • Det var ingen tvekan egentligen, vi hittade inget annat som gick att jämföra. Vi tog hem en låda på prov och sedan var vi nöjda och glada med det. Så då körde vi på det, och kommer fortsätta göra det. Vi kan ju inte gå ifrån det här konceptet, ni såg ju hur bra det ser ut i produktionen, riktigt snyggt, säger Michael. 

 

 

stora plastlådor-2.jpg

Kundanpassa plastcontainer.png

Läs fler av våra härliga kundcase!