Loxy

Loxy sparar 68 000kr per år med plast som sparar plats

Loxys produktion är belägen i Kumla, utanför Örebro. De tillverkar olika typer av plast och blåser plastfilm, såsom vanlig polytén och termoplastisk polyuretan. Flera av plastfilmerna används i medicinska sammanhang och kräver därför en produktionsmiljö helt utan organiska material. Därav flyttade MoveBoxen in i fabriken för lite drygt två år sedan.  MoveBoxarna står i mängder på hylllställ, från golv till tak. De förvarar hylsor (tjocka plaströr i olika längder) som behövs i produktionen. Efter en omställning med nya hygienkrav kan Loxy inte använda pallar med pallkragar - och sedan dess har flera fördelar med att använda plastlådor från MoveTech upptäckts. 

 

  • Det blev ett jätteprojekt, som startade med en ny kund som krävde produktion utan organiska material. Då började vi med att ha metallgrindar till plastspillet, men har gått över till plastcontainers där också som får plats i vår komprimator här ute. Så vi kan köra det brännbara spillet och bara tippa det, berättar Michael Larsson, produktionschef på Loxy i Kumla.

Ökad säkerhet och effektivitet.

Med plastlådor ökar både säkerhet och effektivitet i produktionen, som sparar många timmar och därmed resurser för företaget. Innan man gick över till MoveBoxar användes lila plåtcontainers som är tyngre att hantera och medför risker i hanteringen när de står i höga hyllor.

 

  • Tidigare användes plåtcontainers, de var klumpigare och går inte att vika ned. Väger ca 80-90 kg. Det är smidigare och säkrare hantering med MoveBoxar. Vi är 20 anställda som har hanterat MoveBoxar i två år nu, och det är ingen som har skadat sig i hantering av dem. Även om du tappar plastluckan och har fingrarna emellan kanske det gör lite ont, men fingret sitter ju kvar. Andra material som vi hade innan kan ju bli vassa, menar Michael

loxy1.jpg

Sparar tid och plats med rätt plast.

Förutom detta sparas tid genom att MoveBoxarna har luckor på framsidan, som gör att man kan kontrollera nivån på innehållet utan att lyfta ned den från ställaget eller överhuvudtaget lyfta locket. Lådorna är ihopfällbara och sparar därför plats när de inte används - och är säkra att snabbt och enkelt fälla upp och ned.

 

  • Största grejen är att det går att vika ihop dem, de tar väldigt lite plats när de inte används. Hade det varit alimuniumkragar till exempel hade det funnits risk för att man klämmer sig osv, gångjärn som måste funka... Dessa kan man enkelt fälla ned, förklarar Michael.

Snygg och säker arbetsmiljö.

Michael menar att hur arbetsmiljön ser ut, både funktionsmässigt och estetiskt är viktigt för Loxy. Att ha en ren och snygg arbetsmiljö förebygger olyckor och förenklar för en säker arbetsplats. Finns det mycket skräp eller om  saker står i vägen - det är då olyckor kan vara framme. Som om det var meningen passar också de grå lådorna med Loxy-röda detaljer riktigt snyggt in i Loxys miljö än de tidigare lila plåtlådorna. 

 

  • Det var ingen tvekan egentligen, vi hittade inget annat som gick att jämföra. Vi tog hem en låda på prov och sedan var vi nöjda och glada med det. Så då körde vi på det, och kommer fortsätta göra det. Vi kan ju inte gå ifrån det här konceptet, ni såg ju hur bra det ser ut i produktionen, riktigt snyggt, säger Michael. 


Vi tackar Michael för möjligheten att hjälpa till - och för det varma mottagandet!


Vännerna på MoveTech

Läs fler av våra härliga kundcase!