Varukorg 0

Historien om MoveTech

För snart 30 år sedan startade MoveTech med brinnande vilja – att skapa en trygg och säker arbetsmiljö för Sveriges alla industrier. Detta via ett original från 1953 i spetsen. En marscherande miljöhjälte långt före sin tid som kom att revolutionera hela Sveriges industri för tung materialhantering. Gnistan till branden är givetvis vår kära vän Berglöfslådan®.  Är du fortsatt nyfiken på hur allt startade? Häng med!

 

Med starten i tron på en låda...

År 1995 kommer grundaren till MoveTech i kontakt med producenterna av Berglöfslådan® och genom ett utbyte av intressanta idéer föddes snabbt en vilja att starta affärer tillsammans. MoveTech som såg enorm potential i den stålstarka lådan, fick i uppdrag att att få ännu fler att upptäcka denna banbrytande trotjänare. Vi på MoveTech blev erbjudna att helt ta över tillverkningen och försäljningen av Berglöfslådan® och vi antog utmaningen. MoveTech AB var fött. Nu började arbetet på allvar och vi åkte land och rike runt med MoveTech och Berglöfslådan®.

 

...föddes fler möjligheter

Samtidigt  utökade vi vårt produktutbud med flera andra transport- och förvaringslådor. Under våra många kundmöten runtom i landet såg vi att arbetsmiljön på flera arbetsplatser fortfarande hade utvecklingspotential. Kundmöten blev därav till djupare samtal för att närmare lyssna till vad personalen tycker fungerar bra, och vad som kan bli bättre på arbetsplatsen. Genom att lyssna på medarbetarna som hanterar utrustningen varje dag breddade vi vår kompetens inom området. Fler och fler kunder efterfrågade omfattande lösningar för en säkrare och mer effektiv arbetsvardag. Med åren har därför MoveTechs produktkatalog växt och idag finns lösningar i många olika kategorier, som alla har en sak gemensamt – de är anpassade för att göra din arbetsmiljö bättre och din vardag lättare och säkrare.

Bland våra favoriter finns bland annat höj- och sänkbara bord, tippcontainers med ATG, Berglöfslådan, plastlådor, transportlådor, MoveBox, lyftbord, säkra lyftsystem och många fler hjälpsamma vänner.

Exempelbild

MoveTechs grundare och vd Markus Asklöf tillsammans med Berglöfslådan®. 


Markus inspekterar en tippcontainer från MoveTech hos Suzuki Garphyhyttan.

MoveTechs grundpelare har behållt sin robusta design från start år 1953. Till vänster uppfinnare Gustav Berglöf avmålad med Berglöfslådan® i grön färg. Till höger är en bild på Berglöfslådan® med MoveTechs lagerarbetare Albin, nästan 70 år senare.

Hållbar utveckling- Berglöfslådan® banade vägen

Det har hänt mycket sedan 1997, både i världen och hos MoveTech. Klimatfrågan är utan tvekan en av de större motiven på tapeten och fler och fler tar sitt ansvar för att skapa en bättre planet till kommande generationer. Berglöfslådan dock, har alltid varit långt före sin tid. Redan från start år 1953 gick Berglöfslådan längst fram med fladdrande fana i det marscherande tåget för mindre svinn och en miljövänligare framtid. Tack vare sin robusta och hållbara design, tål denna container att användas om och om..... och om igen.

 

När vi första gången fick förfrågan om att köpa tillbaka en Berglöfslåda som vår kund inte längre hade användning för, svarade vi givetvis ja. Trots flera år i tjänst, var inte containern redo för att återvinnas. Många av våra Berglöfslådor - har precis som denna - mycket kvar att ge. Därför ger vi varje år flera Berglöfslådor en andra chans hos ett annat företag när industrier stänger ned eller gör om.

Exempelbild

Vi fyller på vårt lager med begagnade kontorsmöbler.

Berglöfslådans cirkulära liv har inspirerat oss till att få fler företag att ge företagsutrustning en andra chans när kontoret, lagret eller produktionen skall göras om. Detta resulterade i att vi utvecklade vår återanvändningsgaranti Andra Chansen. Ett koncept som hjälper flertalet företag i Sverige att ta sitt ansvar och återbruka inte bara Berglöfslådor - utan också annan utrustning för kontor, lager och industri. För vi tror att både vi som människor, och vår utrustning ofta har mer att ge när det kommer till att få moder jord att dra lite extra på smilbanden. 

Idag är vi en stor familj av drivna medarbetare som alla brinner för att utveckla din arbetsmiljö till det bättre, med stort fokus på hållbarhet och återanvändning. Hör gärna av dig till oss, så ger vi lite mer - tillsammans! 

Vännerna på MoveTech