Varukorg 0

MoveTech kundcase - Ragn-Sells

”Det handlar om att ta tillvara på det som finns”

Ragn-Sells i Västerås hade en kund som behövde Berglöfslådor med kort varsel. Lösningen blev återbrukade lådor från MoveTech, som sedan målades om i deras gröna färg. ”Kunden är nöjd, Ragn-Sells är nöjda, MoveTech är nöjda och lådorna blev väldigt fina”, berättar Nicklas Söderberg.

Vill du veta mer om Berglöfslådan® och vad som gör den till en smart och hållbar lösning? Läs mer i vår guide om Berglöfslådan®.

Det hela började med att en av Ragn-Sells kunder behövde 10 stycken Berglöfslådor, gärna så snart som möjligt. Eftersom det skulle vara en snabb lösning, hörde Nicklas Söderberg av sig till oss på MoveTech för att se om hade några lådor vi kunde skicka med kort varsel. Vilket vi hade!
Några månader tidigare hade vi nämligen levererat nya Berglöfslådor till en av våra kunder. Som en del av vårt återbruksarbete kom vi då överens om att köpa tillbaka deras befintliga Berglöfslådor, som inte längre skulle användas i företagets produktion. De lådorna behövde ett nytt hem och var redo för omgående leverans. Att lådorna var begagnade avskräckte inte Nicklas och Ragn-Sells, snarare tvärtom.
Efter att vi skickat lådorna fick vi höra att de skulle målas om, var vi väldigt nyfikna på att följa upp leveransen. Ragn-Sells är ju trots allt ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö, med 100 anläggningar och ca 2500 anställda. Vi begav oss till industriområdet i Västerås där där Ragn-Sells anläggning är belägen. Här är allt grönt, från byggnaden till sopbilar och containrar. I receptionen rullar kundrecensioner om företaget. Något som är intressant är att bland alla lovord dyker det ibland upp negativa recensioner. Det visar på stor transparens och kan vara en nyttig påminnelse att det alltid finns delar att förbättra.
Nicklas Söderberg möter oss och hälsar oss välkomna på härlig västmanländska. Nicklas berättar att han är lite av en "Allt-i allo" på Ragn-Sells, men att han främst sorterar elektronik och ibland kör lastbil. Efter en kort rundtur på anläggningen ser vi våra Berglöfslådor, även om de är svåra att känna igen.

– När lådorna kom var de ju inte i Ragn-Sells färg. Med en enkel metod har vi målat om dem och gjort dem till våra.  Man kan säga att MoveTech har återbrukat Berglöfslådorna och Ragn-Sells har förädlat dem.

ExempelbildNicklas Söderberg på Ragn-Sells i Västerås.
ExempelbildBerglöfslådan® 4T, är återbrukad och målad med Ragn-Sells gröna färg.

"Att handla återbruk är att tänka ett steg längre"

För Nicklas och Ragn-Sells var det ett stort plus att Berglöfslådorna var begagnade.

– När det är fullt funktionsdugligt är det onödigt att köpa nytt. Det handlar om att ta vara på det som finns istället för att köpa nyproducerat. Är man en av de ledande företagen inom återvinningsbranschen, då ska man framgå med gott exempel. Då har man återbruk i sitt tankesätt och sin affärskedja. 

– Att handla återbruk är inget att skämmas för, det är att tänka ett steg längre. Kan kunderna sedan utnyttja våra resurser och vårt åkerbrukade material, håller vi ner kostnaderna i alla led och sparar väldigt mycket på naturens resurser.

"Berglöfslådan® för mig är kvalitet"

Berglöfslådorna som Ragn-Sells köpte in ska användas för metall inom tyngre industrier. Där sätts stora krav på att behållaren ska vara stryktålig och inte gå sönder av tunga komponenter.

– Berglöfslådan kan vara lite klumpig, men de är tåliga, stabila och dem håller i längden. På lång sikt, sett till hållbarhet och ekonomi, är Berglöfslådan® nästan oslagbar!

Avslutningsvis är Nicklas, precis som oss på MoveTech, väldigt glada över ett bra samarbete som resulterade i flera nöjda parter.

– Det var ett väldigt bra samarbete. Det gick smidigt och allt var klart på mindre än fem dagar. Kunden är nöjd, Ragn-Sells är nöjda, MoveTech är nöjda och lådorna blev väldigt fina!

Vill du också göra smarta och hållbara inköp?

Vi på MoveTech säljer begagnade produkter med mer att ge, som till exempel tippcontainrar och Berglöfslådan® med mera. Kontakta oss med era önskemål på info@movetech.com eller på 019 - 611 19 19. Det går även bra att kontakta oss om du har väl fungerade produkter som inte längre används, så kan vi hjälpa er att hitta ett nytt hem där de kommer till nytta.

Begagnade containrar

Fler kundcase

Tack för din förfrågan. Vi hör av oss så snart som möjligt!

Man

Kontaktformulär