Varukorg 0

Allt du vill veta om Berglöfslådan®

Vi på MoveTech har sålt Berglöfslådan® i över 25 år. Därför är det en produkt vi håller väldigt varmt om hjärtat. Men vad är det egentligen som gör denna simpla låda så beundransvärd? Vi har satt ihop en lista med 6 USP:ar som gör Berglöfslådan® till den kompletta containern för materialhantering inom lager och industri. Dessutom går vi in på extra detalj kring hur du tömmer din Berglöfslåda på bästa sätt.

Videopresentation

Innan vi går djupare in på de 6 fördelarna med Berglöfslådan®, rekommenderar vi att kolla på produktfilmen. Vår VD Markus Asklöf presenterar Berglöfslådan och går igenom dess funktioner och vilka varianter som finns.

Vill du veta mer om Berglöfslådan® och dess rika historia? På hemsidan berglofslådan.se se bilder från förr och ta del av historien som tog sin början år 1953 i Kopparberg.

 6 Anledningar att använda Berglöfslådan®

1. Den hållbara konstruktionen

Visst ser Berglöfslådan® tjusig ut i sin vågiga skrud, men det är inte för utseendets skull lådan är tillverkad som den är. Lådans rillade plåt är det som kännetecknar dess utseende och gör den hållbar. Tillsammans med de rundade hörnen och svetsningen gör det lådan användbar för materialhantering upp till 3 ton. Med sin robusta konstruktion är Berglöfslådan® designad för att hålla över lång tid. Flera av de Berglöfslådor som används på arbetsplatser idag har många år på nacken, men presterar fortfarande på topp.

Exempelbild
Exempelbild

2. Det breda användningsområdet

Genom sin fiffiga konstruktion går denna Berglöfslådan® att använda till nästan vilka material som helst. Och det är nog just dess breda användningsområde som gör lådan så poppis som den är än idag. Den används bland annat till att förvara och flytta i stort sett vad som helst, men ofta i gjuterier och stålverk. Till exempel används den för metall, vätskor, spån, skrot, sopor och annat avfall. You name it!

Exempelbild
Exempelbild

3. Staplingen för att maximera ytan

Berglöfslådan® kan enkelt staplas oavsett om lådorna är tomma eller fyllda. På så sätt frigörs yta på arbetsplatsen och möjliggör transport av fler lådor. Du behöver heller inta vara orolig för att lådorna ska tippa när de staplas. Lådans unika fötter stackas fast i överkanten, vilket ger stabilitet vid stapling. Fötterna är 100 mm höga och är alltid inräknade i lådans mått.

ExempelbildBerglöfslådan® transporteras utan problem när de är staplade tre på höjden.
Den gröna lådan på bilden har en förhöjd fot.
ExempelbildFoten på Berglöfslådan® stackas i lådan under för ökad stabilitet.

4. Den smidiga hanteringen och effektiva tömningen

Hantering och tömning går i det här fallet hand i hand. Tömningen av Berglöfslådan® är både effektiv och problemfri. Med hjälp av en truck och roterande gaffelaggregat kan lådan låsas fast och roteras för tömma innehållet. Såhär töms lådan med hjälpa av roterande gaffelaggregat:

1. För in gafflarna
För in hela truckens gafflar under Berglöfslådan® och lås fast lådan genom att sprida gafflarna utåt emot fötternas kragar (2T-6T). På storlek 12T-60T används istället gaffelstyrningarna som finns under lådan.

2. Lyft med hjälp av gafflarna
Lyft lådan uppåt med hjälp av gafflarna och för den över platsen för tömning.

3. Tömning med rotation
Rotera truckens gafflar långsamt och kontrollerat tills lådan är upp och ned, och avfallet faller från Berglöfslådan® till kärlet du tömmer i.

4. Rotera tillbaka
Rotera tillbaka gafflarna för att vända Berglöfslådan® åter med fötterna nedåt och öppningen uppåt. Sedan kan du ställa ifrån dig din Berglöfslåda, eller köra en ny tur.

Exempelbild

Lyft med gaffelstyrning
När du lyfter Berglöfslådan® 12T-60T med truck, se till att inte spänna truckgafflarna för hårt mot lådans mitt i gaffelstyrningarna. Om de pressas för hårt kan du buckla till/förstöra styrningarna. Se till att sprida truckens gafflar hela vägen till de yttre gränserna i lådans gaffelstyrningar vid transport och tömning. Om den inte görs korrekt kan lådan förflyttas på gafflarna och orsaka både en osäker arbetsmiljö och skada på truckens utrustning såväl som lådans styrningar.

ExempelbildTryck truckens gafflar utåt för stabilitet.
ExempelbildTryck inte gafflarna inåt.

Tömning med lyftok och lyftkätting
Tack vare uttagen på sidan finns det två andra sätt att tömma Berglöfslådan® på: med lyftok eller med lyftkätting. Med lyftok går det utmärkt att tippa om du har en truck utan roterande gaffelaggregat. Lyftoket hakas fast i hålen på sidan och kan sedan förflyttas och roteras med hjälp av en spak. Berglöfslådan® har även ett lyfttag för en så kallad MoveTech-krok. På så sätt kan du lyfta Berglöfslådan® med hjälp av en lyftkätting och en travers.

ExempelbildBerglöfslådan® töms med hjälp av ett lyftok.
ExempelbildBerglöfslådan® lyfts upp med travers och lyftkätting.

5. Alla valmöjligheter

Berglöfslådan® finns i flera standardstorlekar, från 200 liter till den största modellen på 6000 liter. Men Berglöfslådan® går även att anpassa, så att du kan  skräddarsy din låda för att för att passa din arbetsplats och dess unika behov. Det finns möjlighet att  med möjligheter att anpassa det mesta med Berglöfslådan®, som till exempel storlek, färg, botten och fötterna. Eller varför inte utrusta den tappkran för att tömma den på vätska, eller hjul för ännu smidigare förflyttning? Se alla tillbehör till Berglöfslådan® här.

ExempelbildBerglöfslådan® kan beställas i vilken färg du vill.
ExempelbildBerglöfslådan® med hjul för enkel förflyttning och hantering.

6. Den kan återbrukas

Berglöfslådan® går i bräschen för återbruk! Med sin optimerade och robusta konstruktion har Berglöfslådan® en lång livslängd. Man slänger inte en Berglöfslåda® - den har länge varit och är fortfarande en av våra bästa återvänner. Dess långa livslängd innebär att den fungerar utmärkt att använda igen och igen. Tack vare den rejäla konstruktionen har din Berglöfslåda en lång livslängd och går utmärkt att återbruka. Oftast är lådorna fullt funktionsdugliga efter flera års användning, även om den har skönhetsfläckar eller rost. MoveTech köper därför tillbaka Berglöfslådor som inte används och säljer vidare som begagnade.

Se vårt utbud av begagnade containrar

Exempelbild
Exempelbild

Ta hjälp av MoveTech

Sist men inte minst. Ta hjälp av oss på MoveTech! Vi har över 25 års erfarenhet av att leverera helhetslösningar till företag inom industri, lager och kontor. Vår kundservice finns alltid till hands och hjälper dig mer än gärna till rätt produkt för dina ändamål och behov. Kanske har du större projekt så hjälper gärna en av våra säljare dig. Oavsett, så hör av dig till oss genom att maila info@movetech.com, ringa 019-611 19 19 eller använda vår livechatt!

 

Produkter 

 

Fler guider

 

Tack för din förfrågan. Vi hör av oss så snart som möjligt!

Man

Kontaktformulär