Arbetsbord

Många timmar spenderas vid en arbetsstation ute på verkstäder, lager och industrier. Därför är det A och O att utrusta arbetsstationen med ergonomiska arbetsbord. Här hittar du fasta arbetsbord i olika storlekar och modeller. Och du, glöm för tusan inte arbetsstolen och arbetsplatsmattan.

Arbetsbord

Arbetsbord för industri, lager och verkstad

Huvudtyperna av arbetsbord är fasta arbetsbord, höj- och sänkbara arbetsbord och packbord. Till dessa finns möjligheter till specialanpassningar med vårt breda utbud av lyftpelare och lyftsystem – och en hel del andra tillbehör som gör din arbetsdag säker och mer effektiv. 

 

Ofta förekommande kundanpassningar är att välja arbetsbord på hjul för enkel variation och förflyttning. Denna lösning är främst användbar i en verkstadsmiljö, där en verkstadsbänk på hjul både kan underlätta och spara en hel del tid varje dag. Och det vet du också - att tid är pengar!

 

Arbetar du inom lager kan vissa variationer av packbord vara exemplariska. Till packborden finns flera olika standardutföranden som utgår från vikten på materialet som hanteras på packytan. Vi har även en uppsjö av användbara tillbehör, såsom rullhållare med konsol eller en verktygspanel. 

 

Varför höj- och sänkbart arbetsbord?

 • Gör din vardag mer ergonomisk
 • Tänk på kroppen - den mår bra av att växla mellan sittande och stående arbeten
 • Med höj- och sänkbart arbetsbord undviker du onödiga spänningar i nacke och rygg  
 • Sitter du still blir det en hög belastning på ditt hjärta; därför gör du rätt i att investera i din personals mående med ett höj- och sänkbart arbetsbord

 

 

Vanliga frågor & svar om arbetsbord

 • Kan jag köpa ett kundanpassat arbetsbord?

  Självklart! Vi är kända för att skapa nya standarder till industrier, där vi tillsammans med kund satt ihop ett arbetsbord med just de måtten och detaljerna som behövs för den specifika verksamheten.

  Hör av er till oss genom att ringa på 019 - 611 19 19 eller maila info@movetech.com - så snackar vi vidare!

 • Vad är leveranstiden på arbetsbord?

  Leveranstiden på ditt arbetsbord varierar beroende på om du önskar göra en kundanpassning eller inte. Kundanpassade arbetsbord har en längre leveranstid - så hör av er till oss så lyssnar vi in era behov och återkopplar med leveranstid. Arbetsbord utan kundanpassning har alltid en leveranstid på 1-2 veckor.

 • Vilket arbetsbord passar mig?

  För att svara på denna frågan bör du först fundera på hur pass grov din arbetsmiljö är, och hur tungt material du hanterar. Ju tyngre material du hanterar, ju högre maxbelastning på ett arbetsbord bör du söka dig till. Sedan har vi ju oändliga möjligheter att bygga på dina arbetbord: Hjul, paneler, hurtsar och förvaring. Det är egentligen bara du som vet exakt hur din dag ser ut, och vi hjälper dig med att lokalisera behjälpliga produkter som underlättar din vardag.

Vad är skillnaden på arbetsbord och arbetsbänk? 

I ärlighetens namn är det just ingen alls. Skillnaden på arbetsbord och arbetsbänkar är bara semantisk. Kort och gott är båda en benämning på en arbetsyta inom industri, lager och verkstad – och varierar från packbord, fasta arbetsbord och höj- och sänkbara arbetsbord. De i sin tur kan utrustas till arbetsbord- eller bänkar på hjul, med lådor, eller vad annat du önskar för att din arbetsdag ska flyta på smidigare.

 

Vilka egenskaper behöver ett bra arbetsbord?

Vilket bord passar din arbetsplats? Ja, ofta så svarar vi – det beror på. Hur ser din arbetsdag ut? Vilka behov har du? Arbetsbord för tung industri går från en belastningsförmåga på 500kg eller mer. Sköter du enklare packning av lättare objekt på ett lager eller industri, då kan det räcka med en belastningsförmåga under 500kg. Så - beroende på dina förutsättningar och din arbetsplats så har vi alla möjliga arbetsbord som garanterat kommer passa in i din verksamhet.

 

Våra montering- och arbetsbord är framtagna för att vara extra slitstarka och för att klara rejäla tyngder. Detta bland annat med hjälp av en egen typ av förstärkta fasta ben, eller som vi oftast rekommenderar: Starka eldrivna eller hydrauliska lyftpelare. 

 

Du glömmer väl inte arbetsplatsmattan?