Lastpallar

Här hittar du lastpallar och tillbehör av bästa kvalitet - i både plast och stål. Utforska vårt breda sortiment av pallar - och hitta något som passar just dig och din arbetsplats. Här finns något för alla.

Lastpallar

Lastpallar för enkel transport 

Hos MoveTech hittar du lastpallar för flera användningsområden. Beroende på vad som ska lastas, förvaras eller fraktas krävs en lastpall anpassad efter rätt förutsättningar. Vi levererar allt från stora pallcontainers till mindre stålpallar och högkvalitativa plastpallar. Alla våra pallar är tillverkade i återvinningsbart material och många är också tillverkade av återvunnen plast. För att välja rätt pall behöver du veta vilken maxbelastning som behövs och vilka krav som ställs på det som skall fraktas. Nedan finner du information om våra olika lastpallar för industri och lager. 

 

 • Statisk vikt= Max belastning när pallen står still.
 • Dynamisk vikt= Max belastning vid förflyttning av pallen.
 • Rack/maxbelastning vid stapling = Max belastning av pallen i pallställ (jämnt fördelad vikt).

Plastpallar 

En enkel men effektiv lösning för logistik och transport är våra populära plastpallar. Här finns flera olika modeller beroende på bransch och användningsområde. Fördelen med plastpallar är dess breda användningsområden inom allt från enklare livsmedel till tyngre industritransporter. 

Plastpallar med Palgrip®

Vi är stolta återförsäljare av plastpallar med den patenterade lösningen Palgrip®. Denna praktiska lastpall är utrustad med gummilister på pallens ovansida, vilket ger fantastisk stabilitet och anti-glid som håller godset på plats. 

Hygienpallar och lastpallar för livsmedel

Vid transport av exempelvis livsmedel, läkemedel och andra områden där det finns ökade hygieniska krav används med fördel våra hygienpallar. Dessa är enkla att rengöra och kan högtrycktvättas eller steriliseras vid temperaturer upp till 120 grader Celsius. De flesta av våra lastpallar är tillverkade i återvunnen plast – med undantag för våra hygienpallar som skall användas vid förvaring och transport med direkt kontakt med livsmedel. Dessa lastpallar är producerade i nymaterial för att matcha kraven inom detta område. 

Industripallar

Fler och fler väljer idag plastpallar som industripall med tanke på alla dess fördelar. Den låga egenvikten gör dem enkla i hantering jämfört med exempelvis stålpallar och europall träpall. Skillnaden mellan enklare exportpallar och industripallar i plast är dess kraftiga konstruktion. Med tre medar och slitstark HDPE plast klarar de tuffar uppdrag inom både lager och industri. Oftast hålls industripallar perforerade för att både vara enkla att hålla rena från sten, grus och smuts, men främst för att behålla sin låga egenvikt. 

Exportpallar / lättviktspallar 

Lättviktspallar är ett utmärkt prisvärt komplement vid enklare transporter där det inte krävs lika stor maxkapacitet. Används ofta som exportpall till länder som inte tar emot obehandlad träpall. Våra exportpallar är tillverkade i återvunnen plast och har därför en svin(n)smart lång livslängd.

Pallcontainers

Fungerar utmärkt vid transport av gods som inte är svårare att stapla på en pall, eller vid mjukare paket som behöver skydd av pallcontainerns tåliga gallerväggar. Används ofta som postvagnar och transport av mindre ”plockgods”. 

 

 

Vanliga frågor om lastpallar

 • Vilken pall till livsmedelsindustrin?

   Vid denna typ av transport ska man tänka på att pallen ska vara slät för att vara enkel att sanera och hållas ren. Det får inte förekomma ojämnheter där det kan fastna bakterier och smuts. Gällande återbrukat material till dessa lastpallar finns det olika svar beroende på om det är öppna eller stängda livsmedel som skall transporteras. Vid öppna livsmedel skall en hygienpall vara tillverkad i nyplast. Annars rekommenderas en plast tillverkad i återvunnen plast – för miljöns skull! 
   

 • Statisk och dynamisk maxvikt? Maxvikt i pallställage?

  När man pratar om en lastpalls vikt finns 3 olika typer av maxkapacitet att ha i åtanke. Statisk vikt är den vikt som pallen klarar när den endast är stillastående och inte i rörelse. Dynamisk vikt refererar till den vikt då pallen är i rörelse. Ytterligare en maxvikt finns att ta hänsyn till då pallen ska användas för förvaring av material i pallställ. Där hamnar belastningen endast på lastpallens ytterkanter och mindre på pallens mitt. Därför finns en separat maxvikt för detta användningsområde. 
   

 • Vad är skillnaden mellan plastcontainer och pallcontainer?

   En plastcontainer referar till en större container i plast. Läs mer om dem under container>plastcontainer. En pallcontainer är en träpall eller stålpall utrustat med sidor i stål. Denna pall används ofta för att frakta mindre eller ömtåliga paket.