Fathantering

Vid hantering av fat kan vara både omständlig och tung för kroppen. Här hittar du därför allt du tänkas tänkas behöva för en enklare fathantering. Kika in bland lyftare och pallar såväl som bassänger, vagnar och kärror. Vi garanterar att vi har något för dig!

Fathantering

Fathantering

 

Att kunna arbeta tryggt och säkert är en förutsättning för en bra och effektiv arbetsmiljö. Vi vet att hanteringen av fat kan vara både omständlig och tungt för kroppen. Därför är vi på MoveTech måna om dig och dina medarbetare. Vi erbjuder dig ett brett urval av produkter skapar en säker förvaring och hantering av farligt avfall.

 

Fathantering: Frågor & svar

  • Vad är leveranstiden på fatutrustning?

    Våra produkter inom fathantering har en standardleverans på 3–6 dagar. Däremot har våra fatskydsspallar och pallbassänger en leveranstid på 1–6 veckor.

  • Kan jag göra en specialbeställning?

    Ja - det kan du! Du kan kontakta vår kundservice om du har frågor om våra produkter eller om du behöver hjälp att välja fatutrustning. Hör gärna av dig genom att ringa 019-611 19 19 eller info@movetech.com eller varför inte använda vår livechatt? Oavsett hur du än kontaktar oss så hjälper vi dig!

  • Hur hittar jag fatutrustning som passar min verksamhet?

    För att arbetsplatsen ska kunna utföra sitt arbeta på ett säkert, produktivt och ergonomiskt sätt behöver ni hitta rätt utrustning för smart fathantering. Utgå alltid från hur din miljö ser ut och vilka behov din arbetsplats har. Om du ska flytta tunga fat med en truck kan du sätta på en fatgrip på truckens gafflar, som låses med vingskruvar.

Säker förflyttning av fat med truck

 

Om du ska flytta tunga fat kan en fatgrip automatisk på 300kg vara ett smidigt och enkelt hjälpmedel vid fathantering. Den har ett automatiskt klämaggregat som monteras med enkelhet på truckens gafflar och låses med vingskruvar. När du stöter intill fatet kommer fatgripen gripa tag runt fatet och underlätta för dig att enkelt transportera till önskad plats. Då spar truckföraren tid och belastning, eftersom förare inte behöver kliva ur hytten någon gång under processen. 

 

Fatförvaring

En heltäckande fatpall är ett bra sätt för dig att förvara faten på ett tryggt sätt. Med denna kan alla typer av stående fat lagras på pallen och kan även transporteras med gaffelvagn och truck. Faten står på galvaniserad sträckmetall med en ram av fyrkantsrör. Uppsamlingskärlet är av plåt och i pulverlackerad blå färg. Till denna kan du även välja tillhörande hjulsats och fäste för lås. 

 

Vid säker förvaring av miljöfarliga produkter rekommenderar vi en pallbassäng i en golvmodell. I denna kan du förvara kemikalier i olika typer av behållare. Denna produkt är också mångsidig i sina användningsområden: Den kan användas i verkstäder vid förvaring av reservdelar vid service av maskiner eller dylikt. Vi har även pallbassänger som kan hanteras av handtruck, gaffeltruck och staplade. Dessa pallbassänger är EUR-anpassade och förvarar fat som kan innehålla oljor eller kemikalier som rymmer 200 liter.