Plastpallar

Plastpallar är idealiska för transport och förvaring av gods eller varor arbetsplatsen. De har en hållbar konstruktion för lång livslängd och förhindrar smuts och bakterier från att fastna i springorna. De skräpar inte heller ner eller avger damm. Den låga egenvikten på plastpallen ger naturligt en bättre ergonomi då risken för belastningsskador minskar. Vårt urval av plastpallar i EUR-och halvpallformat innehåller industripallar, hygienpallar och export/lättviktspallar. Utforska vårt utbud idag och handla tryggt online på MoveTech!

Plastpallar

Plastpallar för effektivare transport och lagring 

För att skapa en säker och stabil transport inom lager, verkstad eller annan industriell arbetsplats börjar resan med rätt val av plastpall. På MoveTech erbjuder vi plastpallar i EUR och halvpall format som är hållbara och slitstarka. Du hittar dem i många olika storlekar med ergonomiska och praktiska egenskaper, för att enkelt och smidigt kunna transportera och förvara olika typer av gods. Oavsett om du söker en export/lättviktspall för utlandstransporter, stabila industripallar för internt bruk eller livsmedelsgodkända hygienpallar när renlighet och hygien är viktigt så har vi många alternativ att välja mellan. Vi har skrivit en guide om hur du väljer rätt plastpall, här har vi samlat information och tips om olika typer av plastpallar. Allt för att hjälpa dig välja rätt pall i plast. 

Att tänka på när man väljer plastpallar

Arbetsplatser har olika krav och regler och har därför olika utmaningar. För att du ska hitta bästa lösning för just din arbetsplats, bör du tänka på följande:

 

 • Behöver du en livsmedelsgodkänd plastpall? En hyigenpall är ett bra alternativ, då den är livsmedelsgodkänd och har slät utformning som gör den lätt att rengöra.
 • Vad för typ av material ska pallarna vara av? Välj HDPE-plast som klarar de tuffaste uppdragen inom industri och lager.
 • Exportpall och lättviktspall? De är oftare bättre alternativ än t.ex träpallar som skräpar ner, blir tunga när de är blöta och lossnar flisar.
 • Behöver plastpallen vara travbar? För att spara på arbetsutrymme, väljer du ett utförande som är travbar.
 • Har arbetsplatsen särskilda krav och regler på mått? Välj en plastpall med samma mått som standard EU-pall.

Köpa plastpallar är tryggt och enkelt online på MoveTech

I vårt breda utbud av plastpallar kan du smidigt och enkelt få inspiration och hitta den, eller dem som passar dig och din arbetsplats bäst. Komplettera gärna med olika pallanpassade lådor i plast, som kan staplas på varandra och förvara gods på pallarna. Även palldragaren är ett bra komplement alternativ vid tunga lyft av pallar. Har du svårt att få en helhetsbild själv kan du kika på vårt breda sortiment av palldragare. Är du osäker på vilken pall som passar din verksamhet? Tveka inte att höra av dig till antingen vår livechatt, mail eller telefon - vi erbjuder alltid personlig service.

Kombinera med:

 

Vanliga frågor och svar

 • Vad är plastpallar?

  Plastpallar är pallar tillverkade av HDPE eller PP-plast. De har en hållbar konstruktion för lång livslängd och förhindrar smuts och bakterier från att fastna i springorna. Perfekta för att hantera och transportera varor och material i olika lagerlokaler och andra industriella arbetsplatser!

 • Vilka fördelar har plastpallar jämfört med träpallar?

  Plastpallar har flera fördelar jämfört med träpallar. De är lätta, vilket gör dem enklare att hantera och transportera. De har också hög beständighet mot fukt, vilket innebär att de inte ruttnar eller möglar. Dessutom är de hygieniska, eftersom de kan rengöras och steriliseras för att uppfylla specifika krav.

 • Vad är vanliga användningsområden för en plastpall?

  Plastpallar hittar du på många arbetsplatser. De används ofta inom livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin och detaljhandeln där hygien och rengöring är viktigt. De är också vanliga inom logistik och transport där hållbarhet och återanvändning är önskvärt. Oavsett bransch, har de som främsta uppgift att transportera pallar som förvarar olika typer av gods eller material!

 • Är plastpallar miljövänliga?

  Plastpallar har många fördelar för miljön jämfört med träpallar. De är oftast tillverkade av återvunnen plast samt är återvinningsbara, vilket minskar mängden avfall. Dessutom har de en längre livslängd än träpallar. De behöver alltså inte bytas ut lika ofta och därmed minskar resursanvändningen.