Lagervagnar

Här finns ett brett utbud av lagervagnar för lager, verkstad och industri alla med en sak gemensamt: tillverkade för att på ett ergonomiskt sätt frakta gods från punkt A till punkt B. Välj bland flera olika modeller av lagervagn såsom pallvagnar, bordsvagnar, plockvagnar, transportskridskor, magasinkärror med mera.

Lagervagnar

Lagervagnar 

Oavsett bransch eller arbetsområde avlastar våra lagervagnar din arbetsvardag. Här finns vagnar för att transportera gods från punkt A till punkt B. Vi har ett brett utbud med vagnar såsom typiska lagervagnar, pallvagnar, rullvagnar, bordsvagnar, kärror och pirror. 


Ryms inte dina utmaningen under någon av våra kategorier? Tveka inte på att kontakta oss för en specialanpassad lösning. Vi har tillgång till specialiserade tekniker som ritar och konstruerar en vagn byggd speciellt för din verksamhets behov. 


Vid valet av lagervagn är det viktigt att fundera kring tre saker: 

  1. Användningsområde
  2. Ergonomi 
  3. Användningsmiljö 

 

1. Användningsområde

Vad ska din lagervagn användas till? Beroende på vad som ska transporteras är det viktigt att välja rätt vagn till rätt syfte. Ska vagnen användas inom butik och enklare lagerhantering där många mindre varor skall transporteras och plockas är rätta valet en klassisk plockvagn. Vi har flera varianter av plockvagnar där den absolut vanligaste är ”plockvagn för varuhantering”. Denna vagn har flera användningsområden och hittas oftast i butiker och lager där varor av lägre vikt lastas och packas. Vid hantering och transport av paketerat gods av lägre vikt är bordsvagnar, rullvagnar eller rullcontainers och postvagnar ett utmärkt val. 


Är det tyngre gods som ska transporteras eller packas är det läge att satsa på en lagervagn med tåligare stomme och hjul. Våra pallvagnar är ett bra exempel på en sådan vagn. Här fraktas pallar och större gods enkelt och ergonomiskt. För varuhantering av otympligare material såsom stora fodersäckar, lådor, och annat tungt gods är våra plattformsvagnar ett bra alternativ. Här finns gott med plats och godset flyttas enkelt och ergonomiskt.  


Vid mer speciella användningsområden som exempelvis däckhantering och större maskinförflyttning finns specifika vagnar tillämpade för detta. Se kategorierna för däckkärror och maskinskridskor. Vid många arbetsplatser fraktas tyngre säckar och tunnor, vid detta användningsområde är en säckkärra ett utmärkt val. Denna vagn kallas ibland också magasinkärra eller pirra, men funktionen är densamma. 


2. Ergonomi

Säkerheten och arbetsmiljön för verksamhetens anställda står alltid högst i fokus i valet av lagervagn. Hur kan vi med hjälp av smarta lösningar förbättra arbetsmiljön i vardagsarbetet? Bara genom att välja en vagn för att förflytta gods istället för att bära är en förbättring i sig. Men det finns vagnar som extra designade med ergonomi i åtanke. Handtag formade för rätt belastning, höj och sänkbara hyllplan och fjädrande hyllplan som ändras efter godset vikt är några exempel på hur en lagervagn kan anpassas för en mer ergonomisk vardag.

 
3. Användningsmiljö

Vilken miljö kommer vagnen vistas i? Behövs en rostfri lagervagn för utomhusbruk? Är underlaget slätt eller grusigt? Vilken ljudnivå önskas i miljön där vagnen skall vistas? 


Beroende på faktorer som dessa kan lagervagnen anpassas för att bättre passa in i den miljö den ska vistas inom. Vissa hjul är mer tystgående än andra, och vissa vagnar passar bättre på ett kontor än på ett lager. 

 

Kundanpassning av lagervagn

Ofta kan det vara helt självklart vilken typ av vagn som passar i just din verksamhet. Men skulle du behöva extra hjälp att välja rätt, eller behöver en kundanpassad lösning är du alltid varmt välkommen att kontakta oss för personlig service. Klicka dig vidare via länken nedan för våra kontaktuppgifter. 


Kontakta oss här!