Plastlådor

På ett lager finns det allt som oftast saker, saker och åter lite mer saker. Därför är det viktigt med bra förvaring, så att du kan hålla rätt på alla prylar, förenkla och effektivisera. Nedan hittar du vårt breda sortiment av förvaringslådor i plast, lagerlådor, backskåp och mycket mer som tar dig till din ultimata förvaringslösning.

Plastlådor

Plastlådor för lager och industri

Redan tidigt på 1500-talet startar plastens historia - och någonstans där i krokarna uppfinns den första plastlådan. En enkel, tålig och suverän uppfinning inte bara för att samla material, prylar och pinaler på ett och samma ställe, utan också för att transportera gods. Idag är denna uppfinning något av den mest självklara utrustning som finns i princip överallt i världens alla verksamheter och branscher. Det vi på MoveTech är bäst på, är plastlådor och plastcontainers för lager och industri. Hos oss hittar du allt från mindre plastlådor som förvaringslådor, förvaringsboxar, plastbackar, modulbackar och lagerlådor till större plastcontainers som pallboxar, fällbara plastcontainers, Bigbox och pallcontainer. 
 

Frågor och svar om plastlådor

 • Vad ska man tänka på när man köper plastlåda till lager och industri? 

  Att välja rätt plastlåda för rätt ändamål är viktigt att tänka igenom innan man gör sitt val. Olika branscher har olika krav, särskilt om plastlådor som fraktar gods. Plastlådor inom livsmedelsindustrin ska vara lätta att rengöra och ha släta kanter. Förvaringslådor ska ha rätt mått och gärna ha plats för etikett för att enkelt kunna se vad som finns i. Välj gärna plastlådor med lock för att hålla saker på plats. Plastlådor för transport av annat gods ska vara slitstarka, tåliga och gärna stapelbara. För att frakta farlig god krävs plastlådor och plastcontainers som är godkända utifrån de krav som ställs – exempelvis UN godkända.
   

 • Vilka plastlådor finns hos er? 

  Vi har flera varianter av plastlådor hos oss på MoveTech. Större plastcontainers och stora plastlådor för transport av gods eller avfall. Här finns olika varianter – plastcontainer för farligt avfall, fällbara plastcontainers, pallboxar och pallboxar. Eurobackar är en mindre men välkänd plastlåda som används både som förvaringslåda och som plastback till transport. Med stabilt utförande och slitstark plast funkar denna plastlåda i de flesta miljöer. Modulbackar och lagerlådor är utmärkta plastlådor som oftast används till förvaring inom lager och industri eller verkstad. 
   

 • Kan man kundanpassa plastlådor?

  Självklart! Vid större beställningar går det utmärkt att kundanpassa plastlådor med oss. Vanligast är kundanpassningar för de större plastcontainrarna. Exempelvis ” UN-godkänd batteribox med lock och spännband” är en kundanpassning som senare fick bli en del av vårt sortiment. Här krävdes en stabil, stark container med lock som går att spänna fast. Spännen fick inte löpa på lockets utkant, därför har här hål skurits ur locket och kan nu spännas innanför locket. 
   

 • Hur går man tillväga för att kundanpassa en plastlåda? 

  Du som kund tar kontakt med oss på MoveTech och får prata med en av våra säljare som går igenom er utmaning och ser vilka lösningar som skulle gå att genomföra. Tillsammans med vår expertis inom plastlådor och er kunskap om er verksamhet och bransch hittar vi en lösning speciellt anpassat till er. 
   

 • Tips för att skapa bra översikt till plastlådor och modulbackar? 

  För att hålla ordning och reda på prylar och pinaler med plastlådor kan det vara bra att bygga upp ett system för hur saker ska sorteras i de olika lådorna. Detta kan göras på flera vis: 

  1. Märk upp alla plastlådor med vad som ska finnas i lådan.

  2. För mindre prylar är alltid ett backskåp eller ett backställ en god idé. Det ger en översikt och håller ordning och reda.

  3. Använd plastlådor med lock. Då är lådorna enklare att stapla och det är mindre risk at något försvinner ur plastlådorna.