Tippcontainer

Här hittar du tippcontainer med eller utan hjul för hantering av truck. Du hittar också tippcontainer med lock eller utan lock, rostfria tippcontainer och lågbyggd tippcontainer. En del av våra tippcontainers är utrustade med vårt eget utvecklade ATG-system som innebär automatisk tömning med gaffelspridning. Kika igenom vårt utbud och hör gärna av dig om du behöver hjälp att hitta rätt container för dig.

Tippcontainer

Tippcontainers - användning och funktion

En tippcontainer finns på en rad olika verksamheter ute i landet och är extra vanliga inom återvinningsindustrier, tillverkandeindustrier, bygg och entreprenad och många fler områden. Tippcontainers används oftast för interna transporter av avfall, den står till exempel vid en maskin i produktionen som avger metallspån. Truckföraren åker regelbundet iväg med tippcontainern och tömmer i en större container,  som sedan skickas till återvinning. I en tippcontainer transporteras en rad olika material beroende på verksamhet; alltifrån brännbart avfall och förorenat avfall till livsmedel. 

Varför en tippcontainer?

 • Tippcontainers används för interna transporter
 • Enkel hantering av din tippcontainer med truck
 • Industrins främst hjälpmedel för effektiv avfallshantering

 

 

Tippcontainers: Frågor & svar

 • Vad är leveranstiden på en tippcontainer?

  Leveranstiden på din tippcontainer varierar beroende på typ. En standard-tippcontainer av lättare gods har normalt en leveranstid på 2-4 arbetsdagar, medan en mer rejäl tippcontainer levereras på ca 3-4 veckor. Vissa kundanpassade tippcontainers har en längre leveranstid medan vissa anpassningar går undan att ordna!

 • Vilka färger på en tippcontainer finns det?

  Standardfärgen på våra tippcontainers är en harmonisk djupblå färg, men du kan alltid be om fler färger och andra anpassningar. Vid källsortering och övrig organisering kan det vara lämpligt att beställa tippcontainers i olika färger för att det ska rulla på snabbt och smidigt under arbetsdagarna. Gå in på en tippcontainer och hitta en sådan som du tror passar din verksamhet och hör av dig med en offertförfrågan - så återkommer vi med rådgivning och villkor för anpassade färger!

 • Kan jag köpa begagnad tippcontainer?

  Javisst! Vi uppmuntrar alltid återbruk och tar regelbundet hand om överblivna begagnade tippcontainers som söker nya arbetsplatser. Det händer inte sällan att vi får tillbaka tippcontainers för grova miljöer som vi själva sålt några år tidigare. Vi uppskattar att kunderna hör av sig till oss om förändringar sker i produktionen som gör att vissa tippcontainers blir över, så ser vi till att de återbrukas och kommer till nytta igen!

Vi hjälper dig välja rätt tippcontainer

Vilken typ av tippcontainer som passar din verksamhet bäst beror på flera faktorer. Vad finns att tillgå hos just dig när det kommer till truck eller andra hjälpmedel? Är volymen på tippcontainern viktigast för dig? Eller är du framför allt ute efter väldigt specifika mått? Här finns information som kan hjälpa dig att räta ut en del frågetecken!

Olika varianter på en tippcontainer

Det finns en rad av faktorer och egenskaper som skiljer tippcontainers åt. Det första du ska fråga dig själv inför att köpa tippcontainer är vilket material du hanterar i dina interna transporter. Vad är det du och din truck ska transportera fram och tillbaka? Det kommer avgöra om du behöver en tippcontainer med extra tjockt gods (plåttjocklek), och hur stor din tippcontainer ska vara. Vi erbjuder de tåligaste tippcontainrar på marknaden som garanterat håller år efter år.

 

Tippcontainer Öppen Standard


Den vanligaste varianten av en tippcontainer som med 3 mm tjock plåt i baljan är rustad för att klara tuffa förhållanden varje dag. Vi rekommenderar Tippcontainer Öppen Standard till dig som arbetar med alla material utom metall, förutsatt att dropphöjden inte är särskilt hög.

 

Tippcontainer Heavy Duty


För dig som behöver en tippcontainer som klarar av tuff materialhantering presenterar vi Heavy Duty. Tippcontainer Heavy Duty har 3 mm tjock plåt i baljan och 18 mm tjock plåt i underredet. Tippar du väldigt ofta är det en stor fördel både för ditt arbete och för miljön då du inte behöver byta ut den lika ofta. 

Heavy Duty klarar av att hantera tunga material som metall och hög dropphöjd, perfekt för dig som arbetar i tunga industrier. Behöver du en kraftigare tippcontainer rekommenderar vi dig att spana in Super Duty.

 

Tippcontainer Super Duty


För dig som ställer högst krav och arbetar med den tuffaste av materialhantering. Tippcontainer Super Duty är snarlik Heavy Duty, fast med extra förstärkningar. Detta för att du som arbetar med exempelvis metall ska vara säker på att din tippcontainer inte sviker dig när du behöver den som mest. 

Super Duty passar dig som hanterar tunga material, har hög dropphöjd och tippar många gånger varje dag. Att ha en tippcontainer som klarar av det tuffaste arbetet dag efter dag och håller i flera år så spar du på både tid och pengar.

 

Vilka storlekar på tippcontainers kan passa mig?

Storleken av tippcontainer kommer ha avgörande betydelse för truckförarens och den övriga personalens vardag. Fungerar en större storlek av tippcontainer för att kunna tömma mer sällan, eller behöver det vara en liten och smidig tippcontainer för att komma in och stå bra på sin plats i produktionen? Hos oss hittar du ett brett standardsortiment av tippcontainers i olika storlekar; från minstingen tippcontainer 150 liter till vanligt förekommande tippcontainer 600 liter till mastodonten Tippcontainer 9000 liter.

 

 

Vilken typ av truck ska jag ha till tippcontainern?

Det allra vanligast är att man kör sin tippcontainer med en helt vanlig motviktstruck (gaffeltruck). Vid förfrågan kan du också få pris och information om BM-containers, alltså tippcontainers med BM-fästen som hanteras med hjullastare.

 

Tömningsfunktion: Tippcontainer med tryckplatta eller tippcontainer med gaffelspridning?

Hur ofta kommer truckföraren behöva köra iväg med trucken och tömma? Om det är ofta rekommenderar vi tippcontainers med gaffelspridning (ATG – automatisk tömning vid gaffelspridning). Då kan du sitta lugnt i trucken och enkelt tömma din tippcontainer genom att sprida gafflarna. På så sätt spar du tid åt din verksamhet och skapar en ergonomisk och säker arbetsmiljö för truckföraren som hanterar tippcontainern med gaffelspridning på daglig basis. Dessutom kan du sikta vart du vill tippa med din container. Ja, det finns helt enkelt bara fördelar med att välja en tippcontainer med gaffelspridning.

 

Om du inte tömmer särskilt ofta kan det fungera med en tippcontainer med tryckplatta. För att tömma containern kör du tippcontainerns platta som sitter framtill hårt mot kanten på den större containern. För att tömma någon gång i veckan funkar det fint, men för många stötar i trucken per dag är inte optimalt för trucken- eller truckförarens arbetsmiljö. Därför rekommenderar vi hellre tippcontainer med gaffelspridning framför tippcontainer med tryckplatta i dessa fall. 

Specifika krav: kundanpassade tippcontainers?

Ja, säger vi kort och gott! Vi på MoveTech är experter på att leverera kundanpassade tippcontainers för dig och din arbetsplats. Du och dina kollegor kan tryggt föra en bra dialog med oss som är riktigt nördiga när det kommer till tippcontainers, speciellt när utmaningar presenteras för oss och en helhetslösning behövs för er produktion där tippcontainern är en viktig bit av tårtan. Några kundanpassningar vi har gjort på just tippcontainrar är: Tillsätta hjul, öglor, ATG funktion och vinklad botten (så att containern tippar oavsett om den är full eller inte) för att nämna några. 

 

I vårt standardsortiment finns en rad variationer på tippcontainers, såsom tippcontainer med eller utan lock, lågbyggd tippcontainer, rostfri tippcontainer, tippcontainer med hjul och mer. Men ibland behövs specialmått för att din tippcontainer ska platsa perfekt på jobbet; extra förstärkta tippcontainers för extra tuffa miljöer, extra långa gaffeltunnlar för extra stabila tömningar – och så vidare. Hör av er på 019-611 19 19 eller maila info@movetech.com - eller använd vår livechatt så hjälper vi er vidare.