Tippcontainer

Här hittar du tippcontainer med eller utan hjul för hantering av truck. En del av våra tippcontainers är utrustade med vårt eget utvecklade ATG-system som innebär automatisk tipping med gaffelspridning. Annars hittar du här tippcontainer med lock, målade eller rostfria tippcontainers, låga och höga containers. Kika genom vårt utbud och kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar!

Tippcontainer

Tippcontainers - användning och funktion

Tippcontainers finns på en rad olika verksamheter ute i landet och är extra vanliga på återvinningsindustrier, tillverkandeindustrier, inom bygg och entreprenad och mycket mer. Den används allt som oftast för interna transporter av avfall. Tippcontainern står till exempel vid en maskin i produktionen som avger metallspån, och truckföraren åker regelbundet iväg med tippcontainern och tömmer i en större container – som sedan skickas till återvinning. I tippcontainers transporteras en rad olika material beroende på verksamhet, allt från brännbart avfall och förorenat avfall till livsmedel. Och – vi på MoveTech kan skapa anpassade tippcontainers som passar din verksamhet som handen i handsken!

 

Varför en tippcontainer?

 • Tippcontainers används för interna transporter
 • Enkel hantering av din tippcontainer med truck
 • Vanligt förekommande inom återvinning och avfallshantering
 • De finns i oändliga varianter och kundanpassningar hos oss

 

 

Tippcontainers: Frågor & svar

 • Vad är leveranstiden på tippcontainers?

  Leveranstiden på din tippcontainer varierar beroende på typ. En standard-tippcontainer av lättare gods har normalt en leveranstid på 2-4 arbetsdagar, medan en mer rejäl tippcontainer levereras på ca 3-4 veckor. Vissa kundanpassade tippcontainers har en längre leveranstid medan vissa anpassningar på tippcontainers går undan att ordna!

 • Vilka färger av tippcontainers finns?

  Standardfärgen på våra tippcontainers är en harmonisk djupblå färg, men du kan alltid be om fler färger och andra anpassningar. Vid källsortering och övrig organisering kan det vara lämpligt att beställa tippcontainers i olika färger för att det ska rulla på snabbt och smidigt under arbetsdagarna. Skicka oss en offertförfrågan, så återkommer vi med rådgivning och villkor för anpassade färger! 

 • Kan jag köpa begagnad tippcontainer?

  Javisst! Vi uppmuntrar alltid återbruk och tar regelbundet hand om överblivna begagnade tippcontainers som söker nya arbetsplatser. Det händer inte sällan att vi får tillbaka tippcontainers för grova miljöer som vi själva sålt några år tidigare. Vi uppskattar att kunderna hör av sig till oss om förändringar sker i produktionen som gör att vissa tippcontainers blir över, så ser vi till att de återbrukas och kommer till nytta igen!

Tömningsfunktion: Tippcontainer med tryckplatta eller tippcontainer med gaffelspridning?

Hur ofta kommer truckföraren behöva köra iväg med trucken och tömma? Är det ofta rekommenderas att köpa tippcontainer med gaffelspridning (ATG – automatisk tömning vid gaffelspridning). Då kan du sitta lugnt i trucken och enkelt tömma din tippcontainer genom att sprida gafflarna. På så sätt spar du tid åt din verksamhet och skapar en ergonomisk och säker arbetsmiljö för truckföraren som hanterar tippcontainern med gaffelspridning på daglig basis. Dessutom kan du sikta vart du vill tippa med din container, ja – det finns bara fördelar. Läs mer om att tippa med ATG i artikeln ” 7 anledningar till att välja tippcontainer med ATG”. 

 

Om du inte tömmer särskilt ofta kan det fungera med en tippcontainer med tryckplatta. För att tömma containern kör du tippcontainers platta som sitter framtill hårt mot kanten på den större containern. För att tömma någon gång i veckan funkar det fint, men för många stötar i trucken per dag är inte optimalt för truckens eller truckförarens arbetsmiljö. Därför rekommenderar vi hellre tippcontainer med gaffelspridning framför tippcontainer med tryckplatta i dessa fall. 

 

Tippcontainers av flera typer

Vilken typ av tippcontainer som är bäst i din verksamhet beror på flera faktorer. Vad finns att tillgå hos just dig när det kommer till truck eller andra hjälpmedel? Är volymen på tippcontainern viktigast för dig, eller är du framförallt ute efter väldigt specifika mått? Här finns information som kan hjälpa dig att räta ut en del frågetecken!

 

Vilken typ av truck ska jag ha till tippcontainern?

Det allra vanligast är att man kör sin tippcontainer med en helt vanlig motviktstruck (gaffeltruck). Vid förfrågan kan du också få pris och information om BM-containers, alltså tippcontainers med BM-fästen som hanteras med hjullastare.

 

Vilka typer av tippcontainers finns?

Det finns en rad av faktorer och egenskaper som skiljer olika typer av tippcontainers åt. Det första du ska fråga dig själv inför att köpa tippcontainer är vilket material du hanterar i dina interna transporter. Vad är det du och din truck ska transportera fram och tillbaka? Det kommer avgöra om du behöver en tippcontainer med extra tjockt gods (plåttjocklek), och hur stor din tippcontainer ska vara. Vi erbjuder några av de tåligaste tippcontainers på marknaden med en godstjocklek på upp till 4mm, till skillnad från det vanligaste som är 2mm. Läs mer om hur du väljer rätt tippcontainer för din verksamhet i vår container-guide: 

” Välj tippcontainern för dig i fyra enkla steg!”. 

 

Vilka storlekar på tippcontainers kan passa mig?

Storleken av tippcontainer kommer ha avgörande betydelse för truckförarens och den övriga personalens vardag. Fungerar en större storlek av tippcontainer för att kunna tömma mer sällan, eller behöver det vara en liten och smidig tippcontainer för att komma in och stå bra på sin plats i produktionen? Hos oss hittar du ett brett standardsortiment av tippcontainers i olika storlekar, från minstingen Tippcontainer 150L till vanligt förekommande Tippcontainer 1100L till mastodonten Tippcontainer 9000L. Behöver du specialmått? Oavsett ditt behov finns vi här och kan ta fram lösningar på kundanpassade tippcontainers för dig. 

 

 

 

Specifika krav: kundanpassade tippcontainers?

Ja, säger vi kort och gott! Vi på MoveTech är experter på att leverera kundanpassade tippcontainers för dig och din arbetsplats. Du och dina kollegor kan tryggt föra en bra dialog med oss som är riktigt nördiga när det kommer till tippcontainers, speciellt när utmaningar presenteras för oss och en helhetslösning behövs för er produktion där tippcontainern är en viktig bit av tårtan.  

 

I vårt standardsortiment finns en rad variationer på tippcontainers, såsom tippcontainer med lock, lågbyggd tippcontainer, rostfri tippcontainer, tippcontainer med hjul och mer. Men ibland behövs specialmått för att din tippcontainer ska platsa perfekt på jobbet, extra förstärkta tippcontainers för extra tuffa miljöer, extra långa gaffeltunnlar för extra stabila tömningar – och så vidare. Skicka en offertförfrågan på kundanpassade tippcontainers så skapar vi en lösning tillsammans!