Arbetsdagen flyter på med MoveBox stora plastlådor

BigBox–paradox när Amphi-Tech investerar hållbart & smart med stora plastlådor

Renlighet är livsviktigt för Amphi-tech i Åsbro, Örebro – och i förlängningen för oss alla. Därför blir transporten av flytblocken ett kritiskt moment där ingenting får gå fel. När Gunnar sökte en säker och effektiv transportlösning för flytblock möttes han av en oväntad typ av plast för sin last...

Se vårt utbud av stora plastlådor!

 

Vid Amphi-techs hantering av vattenreservoarer lämnas inget åt slumpen. Igenom 2 000 besiktningar av dricksvattenreservoarer, ackumulatortankar, sprinklertankar, tunnlar och rör över hela Sverige handlar Amphi-techs arbete om att skapa en säker miljö för dricksvatten, vårt viktigaste livsmedel. Kvalité blir därför ett krav på alla delar av verksamheten – och vi fick möjlighet att flyta på betydligt lättare, tack vare vår pallbox, MoveBoxen.

 

 

Tidigare transportlösningar fungerade inte bra nog. Problemet låg i hanteringen av flytblock som används vid underhåll och städ av vattenreservoarer. Tidigare klorerade man blocken hemma på företaget och plastade in noga, innan man packade ihop picket och packet och drog till reservoaren. Men – där finns marginaler för fel, och man använder obscena mängder plast för att förhindra att det läcker in smuts från transporten. Dessutom tar det lång tid och dämmer verkligen strömmen som är det övriga arbetsflödet.

 

Bigbox MoveBox.png

 

Vår MoveBox Standard är en extra omtyckt favorit inom plastcontainers och bigboxar. Se mer HÄR.

 

 

Flera bäckar små - många laster för våra plaster

Då och då hittar våra stora plastlådor och pallboxar helt nya användningsområden, detta var en sådan dag. Gunnar kontaktade oss för att hitta en snabb och säker lösning för att klorera flytblock på plats vid reservoarerna för att undvika fel, spara tid, och sluta använda sådana mängder plast. Här kom vår stora plastlåda MoveBox till undsättning – genom att lösa många problem av varierande storlek, sparas tillslut en ocean av resurser för Gunnar och kollegorna på Amphi Tech, främst när det kommer till tid, pengar och miljö. När man väl tittar under ytan på ett litet problem, kan det visa sig att fler delar av verksamheten kan förbättras med en enda stor plastlåda eller pallbox! 

 

 

Som ett rinnande vatten

Och mer blev det! Som så många gånger tidigare kan rätt vägledning ta verksamhetens arbetsmiljö och effektivitet till nästa nivå. En spillbassäng som var tanken från början hade fungerat helt okej, men genom att istället välja en tät och stor plastlåda som en MoveBox med höga kanter istället kan de nu hantera fler flytblock åt gången. Dessutom förenklades och effektiviserades även rengöringen av andra arbetsredskap såsom de rengörande robotarna, som de nu kan sänka ned i klorlösning helt. Kort sagt flyter verksamhetens dagliga arbete på bättre! Nu kan personalen på Amphi-tech säkerställa att klor och andra rengöringsmedel tar sig in i varje hörn av deras arbetsredskap, istället för tidigare då man manuellt spolat av utrustningen. Tänk vilka floder av rengöringsmedel och vatten som spars! 

 

bogbox med hjul movebox standard.png

Anpassa MoveBoxen efter dina önskemål, här ser vi ett exempel på stor plastlåda med hjul. 

 


Stor plastlåda pallcontainer.jpg
Stora plastlådan MoveBox på plast hos Amphi-tech

 

 

Citiat bigbox.png

 

En titt under ytan 

En dag kände Gunnar Wahlgren på installation och underhåll att det var droppen. Det var dags att uppdatera arbetsflödet och skapa en renare, säkrare situation både för Amphi-tech själva – men också oss andra som tar del av våra vattenreservoarer på daglig basis! Någon typ av stor plastlåda kunde kanske hjälpa, men precis hur det skulle fungera listade vi ut tillsammans.

 

  • “Jag ringde till MoveTech och var ute efter någon typ av spillbassäng på kort varsel. Men efter samtal med Markus blev det istället om MoveBox, som faktiskt fungerade bättre för ändamålet. Den stora volymen och höga kanterna gör att vi kan klorera mer åt gången” berättar Gunnar.

 

Många gånger kan vi ha ett frö till en idé kring hur ett problem ska lösas, men det är viktigt att vända och vrida på det för att hitta bästa möjliga plastcontainer för ändamålet. Frågan “vad ska du använda lådan till?” är ständigt återkommande från oss på MoveTech av just den anledningen. På ytan ser det ut som att det finns en sak att förbättra i arbetsflödet, men efter djupare undersökning kan vi ofta tillsammans slå flera flugor i en smäll. 

 

 

kundcase amphi tech bigbox.jpg

 

Vrider ur sista droppen

 

  • “Genom att skapa förutsättningar att klorera flytblock och robot på plats sparar vi både tid och miljö.”  Berättar Gunnar.

 

Varje flytblock behöver inte rengöras och plastas in hemma i Åsbro längre, utan kan nu skickas rakt in i lastbilen, och sedan rakt från rengöring ned i reservoaren. Kvaliteten på pallcontainern MoveBox gör att den håller länge i verksamheten. Den är faktiskt en av våra bästa produkter för återanvändning om den någon dag rengjort sitt sista flytblock. 

 

Amphi-tech valde big boxen MoveBox för att den:

  • Är lätt att rengöra
  • Är tålig och stark
  • Återbruksbar
  • Effektiviserar och säkrar deras dagliga rengöringsarbete

 

 

 

Hur vill du ha din plastcontainer?

 

Kundanpassa plastcontainer.png

Läs fler av våra härliga kundcase!