Evolent

Det går som på räls för Evolent

Samhällsbyggnad för Evolent innebär allt från infrastruktur till husbyggnation. En av de sakerna som gör företaget kraftfullt är kapaciteten att verka både som konsultföretag och entreprenadföretag. Hela projekt kan genomföras; planeringsfasen, projekteringsfasen samt byggfasen. Detta har potential att förbättra arbetssättet rejält. Vid ett järnvägsbygge söder om Hallsberg färdigställdes projektet över ett år tidigare än planerat – effektiv och smidigt helt enkelt!

Hållbarhet

Såväl som hos MoveTech ligger hållbarhet som grund för Evolents affärsidé. En av de bärande idéerna är att ställa fler och större frågor i sitt arbete. Det är inte nödvändigt att nöja sig med att fråga hur vi kan göra så lite skada som möjligt på miljön vid ingrepp i naturen – utan fokusera på hur man kan förbättra istället. 

 

  • När vi pratar om hållbarhet säger vi människa, djur och natur. Vi gör en produkt, som en järnväg. Den ska då designas på ett sådant sätt så att det blir hållbart för människa, djur och natur. Vi har även ambitionen att svara på frågan ”hur går naturen plus?”, menar Magnus Persson.


Att Evolent valt att återanvända när det kommer till kontorsmöbler är en självklarhet. Sedan två månader tillbaka pryds kontoret av ergonomiska och återanvända kontorsmöbler i form av höj- och sänkbara skrivbord och justerbara kontorsstolar. Dessa bidrar till hållbarhet i trippel bemärkelse genom att vara kvalitetsprodukter som skapats för att ha lång livslängd, de återanvänds, samt bidrar till personalens vardagliga hälsa på jobbet.

 

  • Något som känns bra är ju att köpa återanvända möbler av MoveTech. Vi behöver hushålla med resurser bättre och då är det här ett steg i rätt riktigt. Det är ju minst lika bra funktion på de återanvända produkterna, det är inte viktigt att de är nya. Då kan man ju välja billigare både för plånboken och naturen, berättar Per Evenhamre.evolent.jpg

Nytänk & framgång

Att ställa frågor går igen i företagskulturen, på alla nivåer. Evolent har ett inspirerande nytänk som de hoppas kan spridas till fler projekt och verksamheter. Det är viktigt att människorna som jobbar på och med Evolent känner sig uppskattade, trygga och utmanade. Grunden i företagets arbetssätt är öppenhet, ärlighet och transparens. Detta skapar en kultur som främjar gott samarbete och reflektion.
 

  • Reflektion är ett av våra ledord, som det finns för lite av. Vår logotyp kommer ifrån de gamla järnvägsskyltarna vid järnvägsövergångar i USA, där står det ”stop, look, listen”. Stanna upp, och ställ frågor. Varför ska vi göra det här och vad är det viktiga, menar Per. 

Kontakta Evolent

För att komma i kontakt med Evolent, gå in på hemsidan. Där finns även kulturboken innehållande tips och trick för en bra psykisk arbetsmiljö att ladda ned för användning i din verksamhet. Nu har vi varit igång i två och en halv månad och börjar få flera egna projekt framöver. Vi växer och vill gärna komma i kontakt med andra som tycker våra idéer är spännande, tipsar Jessica.

 

Vi på MoveTech tackar för att vi fick komma på besök – och för chansen att hjälpa någon att återanvända. Kom ihåg att det alltid går bra att fråga oss om återanvända alternativ när du handlar hos oss.


Vännerna på MoveTech

Läs fler av våra härliga kundcase!