Plastcontainer

Oavsett om du söker stora plastlådor, plastcontainers eller pallboxar har du hamnat helt rätt! De är anpassade i pallmått eller större, med populära användningsområden inom tillverkandeindustri, återvinning och andra som kräver ordning och reda på hållbart vis. Kontakta oss vid frågor och funderingar!

Behöver du hjälp?

Klicka här för att välja rätt plastcontainer i fyra enkla steg.

Plastcontainer

Plastcontainer – användning och funktion

Den släta insidan med sina runda kanter på våra stora plastlådor gör dem enkla att tvätta och hålla fria från grus och smuts. Hörnen på våra plastbingar är konstruerade för säker och stabil stapling. Vid tom transport, är dessa stora plastlådor fiffigt konstruerade för att passa i varandra för effektiv platsbesparing. Visst låter det fantastiskt? Vi vet. Och vi är inte ensamma om att fascineras över denna makalösa konstruktion av stora plastlådor.

 

Våra plastcontainrar briljerar både inom produktion och lager, men är en vinnande mästare inom återvinningsindustrin, där de har hanterat och transporterat gods och avfall i många år. I dessa plastcontainers fraktas allt från avfall, till verktyg, material och annan gods. En stor plastlåda med multipla användningsområden helt enkelt!

Varför en plastcontainer?

 • Spara pengar genom deras lätta vikt
 • Stapelbara och stabila
 • Finns i många varianter för alla behov
 • Marknadens tåligaste
 • Finns som fällbara för att spara plats

 

Vilken stor plastlåda är rätt för mig?

Behöver du en plastcontainer som är lätt och smidig eller behöver du en som klarar av tuff hantering? Behöver du en UN-godkänd stor plastlåda för batterier eller behöver du en för förvaring av lysrör? Hur du vill använda din plastcontainer påverkar vilken som är rätt för dig. Vi har en plastbinge för varje behov och du är välkommen att kontakta oss på 019-611 19 19 eller info@movetech.com om du behöver hjälp att hitta rätt i djungeln.

 

Flera typer av stora plastlådor

Plastcontainer Heavy Duty – för tuff användning

Vår plastcontainer Heavy Duty är alltid ett bekvämt val. Hurså? Jo, den är skapt för att klara det allra mesta! De utmärkande egenskaperna är stabiliteten och styrkan. Detta tack vare sina tre breda medar, dess rejäla stomme i HDPE-plast och de räfflade sidorna. Det gör att de stora lådorna trivs som fisken i vattnet i tunga industrimiljöer – och det som gör den till en cirkulär favorit inom återbruk.

Plastcontainer BasicBox – för dig som behöver en simpel plastbinge att lita på

När vi snackar om en plastbinge som BasicBox finns några olika punkter att ta oss igenom. När det gäller vårt sortiment kan det i korthet kokas ned till lådor i standardutförande utan extra insatt förstärkning. Det betyder inte att styrkorna inte finns där, de är bara inte alltid inkallade för jobb av samma kaliber som plastcontainrar av Heavy Duty-modell (HD).

Vår plastcontainer BasicBox passar dig som framför allt:

 • Söker en lätt, enkel och stor plastlåda för materialhantering och transport
 • Hanterar material och avfall med låg till mellan densitet
 • Tänker cirkulärt framför linjärt

 

Plastcontainer MoveBox fällbar – plast som spar plats

Om du kör mycket transporter, bara använder plastcontainrar ibland, eller har ont om plats – då kan fällbart vara något för dig. Här utgår vi ifrån MoveBox Standard, den har fyra fällbara variationer som fyller olika syften. Behöver du bara en låda, kort och gott, då är vår enkla fällbara plastlåda ett bra val. Här har du en stabil trotjänare som lätt viks ihop utan en massa klämda fingrar. Dessutom har den en egenvikt på bara 44kg vilket gör den till marknadens smidigaste container i Euro-pallmått!

 

UN-godkänd Batteribox Heavy Duty – för dig som hanterar farligt avfall

Stadigast och starkast är den UN-godkända batteriboxen med lock och spännband. Med denna har du en skinande stjärna inom källsortering och återvinning! Denna lösning är utvecklad ihop med våra kunder som jobbar med farligt avfall på olika sätt. För oss är det A och O att hålla rätt standard och vara försiktig när farliga ämnen ska hanteras. Och det har ju du koll på, om du läst såhär långt.

 

Speciella krav: Kundanpassade stora plastlådor

Självklart kundanpassar vi våra plastcontainrar. Oavsett problem kan vi hitta en bra lösning för att din plastbinge ska fungera perfekt just för dig. Kontakta oss på 019-611 19 19 eller info@movetech.com om du har frågor eller önskemål om vilka kundanpassningar vi kan göra!

Vanliga frågor & svar om plastcontainers

 • Kan man kundanpassa stora plastlådor?  

  Självklart! Med över 20 år i branschen, har vi stenkoll på stora plastlådor för materialhantering. MoveBox Heavy Duty ”batteribox med lock och spännband” är en unik lösning konstruerad av MoveTech. Tillsammans med din gedigna kunskap om din egen verksamhet, och vi med lång erfarenhet av kundanpassningar för materialhantering inom lager och industri, kan vi hitta en lösning som passar just ditt företag. 
   

 • Finns fällbar plastcontainer? 

  Vi har flera varianter av stora plastlådor som är hopfällbara. Våra fällbara plastlådor går från 1200x80x100 till 1200x100x114. Vi har även fällbara pallboxar med ventilation för plastlådor till livsmedelsindustrin. MoveBox Fällbar plastcontainer med luckor 1200mm är både fällbar och har finurliga luckor som går att fälla ner för enklare hantering av gods. 
   

 • Finns plastcontainer 1000L och uppåt?

  Vi har ett brett utbud av plastcontainers i flertalet olika storlekar och varianter. Den vanligast förekommande volym på pallboxar är mellan 470L och 670L. Men vi har ett brett sortiment med plastcontainers från 285L till 900L. Letar du efter plastcontainer 1000L och uppåt? ingen fara, för oss är inget omöjligt. Med över 20 års erfarenhet i branschen, kan vi kundanpassa pallboxar för varje unik utmaning. Kontakta oss, så löser vi en plastcontainer 1000L och uppåt. 
   

 • Vad är UN-godkända plastlådor?

  För att transportera farligt gods med stora plastlådor krävs det att de är godkända för att minska risken för olyckor. En UN-märkning är en internationell standard för frakt av farligt gods som certifierar att behållaren är godkänd för att frakta farligt gods. Till våra UN-godkända plastcontainers betyder de att de följer de regler och riktlinjer som satts upp internationellt av FN för hantering av farligt gods. Stora UN-godkända plastcontainers används ofta inom återvinningsindustrin, eller vid andra verksamheter där källsortering av farligt avfall är förekommande. Vi har flera stora plastlådor som är UN-godkända: Plastcontainer MoveBox liten, 3 medar | UN godkänd, Stor plastlåda med lock | UN-godkänd | 3 medar, MoveBox Heavy Duty UN-godkänd batteribox med lock och spännband. 
   

 • Vad används en stor plastlåda till? 

  En stor plastlåda kan ha oändliga användningsområden. Inom återvinningsindustrin används en stor plastlåda ofta till att källsortera diverse avfall. UN-godkända stora plastlådor används för att källsortera och transportera farligt avfall. På lager används stora plastlådor till att förvara verktyg, material och andra saker för att hålla ordning och reda. Kolla in hur Loxy sparade plats med stora plastlådor här! Eller hur Ampitech använder stora plastlådor för att rengöra hjälpmedel i verksamheten här. En stor plastlåda kan användas för att frakta frukt och livsmedel, eller som avfallsbehållare vid skräpinsamling. Ja, användningsområden till våra omtyckta pallboxar tar aldrig slut. 
   

 • Kan man köpa batteribox hos MoveTech? 

  Ja, hos MoveTech finns flera olika varianter av batteribox. En batteribox används för att källsortera bilbatterier, mopedbatterier, litiumbatterier med mera. Våra batteriboxar används flitigt av återvinningsindustrierna runt om i landet, men även på verkstäder och industrier där källsortering av batteriboxar är aktuellt. 
   

 • Vad är skillnaden mellan pallcontainer och plastcontainer? 

  Benämningen pallcontainer används ofta i folkmun när man pratar om stor plastlåda, men mer korrekt är att använda ordet plastcontainer. Vad man egentligen refererar till med ordet pallcontainer är en gallerbur på pall. En pallcontainer används ofta som container för mindre styckespaket inom fraktbolag. En pallcontainer monteras på en pall, oftast en EU-pall. En plastcontainer är helt i plast och behöver inte stå på en extern pall, utan är utrustad med 4 fötter, tre/två medar eller hjul. 
   

 • Vilka färger finns det på en plastcontainer?

  Vi erbjuder alla möjliga färger på våra plastbingar även om den vanligaste är grå. Det finns gula, röda, gröna och blå stora plastlådor. Om du behöver du en särskild färg är du välkommen att kontakta oss på 019-611 19 19 eller info@movetech.com