Varukorg 0

Återvinningsgalan 2023

Den 30 november går Återvinningsgalan 2023 av stapeln på Vasateatern i Stockholm. Galan anordnas av tidningen Recycling och är ett perfekt tillfälle avfalls-och återvinningsbranschen att samlasför att uppmärksamma framstående insatser under året som gått. Vi på MoveTech är partners till Återvinningsgalan och har den stora äran att få dela ut priset till "Årets återanvändare". 
Inför galan har vi genomfört intervjuer med finalisterna som är nominerade till priset som Årets återanvändare. Här presenteras företagen och vad det är som gör att de blivit nominerade till denna prestigefyllda utmärkelse.

Finalisterna

ReMade in Sweden

ReMade in Sweden är ett företag som helt klart delar vår vision om en cirkulär ekonomi där inga resurser går till spillo. Med mottot ”waste nothing” fokuserar ReMade på att samla in och återbruka IT-produkter som annars skulle skrotas i onödan.

Lyssna på företagets Vd Ulf Berglund, som berättar mer om ReMade och varför de nominerats till Årets återanvändare.

Panter

För en smartare omställning har Panter utvecklat en plattform för återbrukbara take-away muggar, lådor och andra produkter som du hittar i restaurangbranschen. Helt enkelt ett retursystem som likt MoveTech också tar emot och tar hand om produkter för att tillsammans spara på jordens resurser.

Lyssna på företagets VD Clara Lidberg berätta vidare om Panter och varför de nominerats till Årets återanvändare.

Borås Science Park

Science Park Borås har mycket på sin agenda men alldeles nyligen tog de initiativet att förnya synen på festival- och eventkläder. I samband med Way out West tog de fram idéen om att skapa festivalmerchandise utav secondhandkläder. De vill genom sina projekt arbeta med cirkulära varor, tjänster och design för att utmana textilbranschen till att bli mer miljömedveten.

Lyssna gärna själv vad samordnare Anna Lindgren har att säga om saken och varför hon tror att Science Park Borås är nominerade.

 Vi vill tacka ReMade, Panter och Borås Science Park för att ni ställde upp på att genomföra intervjun. Alla tre gör ett fantastiskt arbete för en cirkulär ekonomi och en mer hållbar framtid. Stort lycka till på Återvinningsgalan!

 

Läs mer