Så väljer du höj- och sänkbart skrivbord - En guide i fyra steg

        Så väljer du rätt höj- och sänkbart skrivbord


 

 

Att inreda ett nytt kontor med nya eller begagnade kontorsmöbler är inte alltid helt enkelt. Färg, form och funktion ska matchas samman till en hållbar serie av inredning som ska hålla i många flitiga år framöver. En stor del i detta är valet av skrivbord, som för många är allt annat än en svingande dans på röda rosor. Kanske snarare som ett vilset famlande bland brännande nässlor och stickande vass.  

 

Men som tur är finns vi är för dig, så att valet av kontorets hjärta känns lite enklare. Det är ju trots allt platsen du kommer spendera många tankfulla timmar på framöver. Nedan finner du en guide för vad du bör tänka på inför valet av skrivbord – och varför höj- och sänkbart är livsviktigt för kvalitén på din arbetsdag.


Fortfarande osäker på om det är just ett höj- och sänkbart skrivbord du ska ha? Läs först denna guide som hjälper dig förstå vilket skrivbord du behöver till din unika arbetsplats. 
 

 

 

 

DSC01871 (kopia).jpg

 

 

 

Steg 1. Typ av skrivbord

Välj mellan MoveUp (Skrivbord på el) eller StepUp (skrivbord med vev)

Det finns olika varianter av höj- och sänkbara skrivbord, men en bra start att börja med är att välja om ditt skrivbord ska manövreras med motor eller med vev. Är du ute efter en långsiktig lösning, där mesta delen av arbetsdagen spenderas vid skrivbordet, är det en god idé att satsa på ett höj- och sänkbart skrivbord med motor. 

 

Letar du däremot efter ett billigare höj- och sänkbart skrivbord men som fortfarande håller i kvalité och design är skrivbordet med vev en solklar variant. Många väljer detta alternativ till det tillfälliga hemmakontoret. 

 

MoveUp är vår populära serie av eldrivna höj- och sänkbara skrivbord för kontor och hemmakontor. Detta skrivbord finns i flertal olika kombinationer för att passa varje unikt kontor. Styrboxen manövreras via en knapptryckning och är smart utformad med minnesfunktion som kommer ihåg dina inställningar – och påminner dig om att variera din arbetsställning.

 

StepUp heter vår serie av höj- och sänkbara skrivbord som justeras med vev. Denna skrivbordsserie har samma kvalité på underrede och skiva som MoveUp. 

 

 

 

 

höj och sänkbart skrivbord 120.png

MoveUp 120 cm tillsammans med stolen Exekutiv

 

höj och sänkbart skrivbord med vev 120.png

StepUp 120cm tillsammans med kontorsstolen Patron

 

 

 

2. Storlek på skiva

Välj mellan tre olika längder på skrivbordsskiva: 120cm / 140cm / 180cm

 

Nästa steg är att välja storlek på ditt skrivbord. Arbetar du flitigt med många analoga dokument och skrivbordstillbehör i din arbetsvardag? Då kan det vara bra att välja en lite större variant på skrivbordsskiva. Använder du bara laptopen som verktyg, passar ett höj- och sänkbart skrivbord på 120cm lika bra. Alla våra skrivbordsskivor är 70cm breda, men går att få i annan bredd vid förfrågan. 
 

Tips! 
Genom att kika på artikelns namn kan du få reda på mycket om produkten. Ett av våra höj- och sänkbara skrivbord heter MoveUp 180S. Där 180 står för 180cm långt och S står för svart stativ. 
 

 

 

 

 

Namnlös design (2).png

 

 

 

3. Färg på stativ

Välj mellan tre färger på skrivbordsben: Vit / Svart / Grå

 

Våra skrivbordsstativ har med sina raka linjer en enkel och stilren design som är skapad för att passa de flesta kontorslokaler. De smälter in snyggt i heminredningen såväl som på kontoret. Skrivbordsunderredets ben är tillverkade med 2-delade fyrkantsrör som pulverlackerats med största noggrannhet. Med en lyftkapacitet upp till 100kg klarar våra skrivbord med enkelhet vanliga skrivbordstillbehör och en och annan katt som stör hemma-arbetet. 

 

MoveUp

Detta höj- och sänkbara skrivbordsstativ har en slaglängd 460mm vilket betyder att höj- och sänkkapaciteten går mellan 73-119cm. Detta är standard för skrivbord med en motor. Önskas skrivbord med högre lyftkapacitet? Inga problem. Kontakta oss här så hjälper vi dig.  

StepUp

Stativen för våra manuella skrivbord skiljer sig inte från MoveUps eldrivna, bortsett från en något lägre lyftkapacitet på 80kg. Bordet klarar fortfarande med enkelhet både dubbla skärmar, pärmar och andra skrivbordsförvaring utan problem. 

 

Alla våra skrivbord säljs med skiva. Vill du endast köpa stativet? Kontakta oss!

 

 

 

 

 

höj och sänkbart skrivbord grått stativ.png

 

 

höj och sänkbart skrivbord vitt stativ.png

 

 

höj och sänkbart skrivbord svart stativ1.png

 

 

 

4. Val av bordsskiva 

Välj mellan fem varianter: vit / svart / grå / ek / björk

 

Sista steget är att välja bordsskiva. Samtliga höj och sänkbara skrivbord är utrustade med 19mm tjock laminatskiva. Detta material passar sig ypperligt för ändamålet då det ger skrivbordet en glatt yta som är enkel att torka av. Laminat står ståtlig och stark emot både tuffa stötar och repor och räds inte lite spillt morgonkaffe. 
Dessa bordsskivor finns att tillgå i 22mm och med maguttag om så önskas. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

 

 

 

DSC02523.jpeg

Har du stativet färdigt men behöver en bordsskiva? Ring oss.

 

 

 

begagnade höj och sänkbara skrivbord (2).png

 

Nu är du en fullfjädrad skrivbordsväljare. Om du vill ha mer information eller letar efter en kundanpassad lösning så hjälper vi dig mer än gärna till det skrivbord som passar dig bäst. Lite längre ned på sidan finns snabblänkar som tar dig direkt till våra höj- och sänkbara skrivbord. Lycka till!

 

Ps. Du vet väl också om att vi har begagnade höj- och sänkbara skrivbord? Där har du möjligheten att få en ny skiva, på ett begagnat stativ. Svin(n)smart som vi brukar säga. Klicka här för att se vårt begagnade sortiment inom kontor och konferens, eller ring oss för att veta vad som finns i lager just nu. 

 

Våra höj- och sänkbara skrivbord


MoveUp 

MoveUp grått stativ: 120cm | 140cm180cm

MoveUp vitt stativ: 120cm | 140cm180cm

MoveUp svart stativ: 120cm | 140cm180cm

skrivbord_gr_tt_stativ.gif

skrivbord_vitt_stativ.gif

skrivbord_svart_stativ.gif

StepUp

StepUp grått stativ: 120cm | 140cm180cm

StepUp vitt stativ: 120cm | 140cm180cm

StepUp svart stativ: 120cm | 140cm180cm

H_j_och_s_nkbart_skrivbord_gr_tt_stativ.gif

höj och sänk.gif

H_j_och_s_nkbart_skrivbord_gr_tt_stativ (1).gif

Kom ihåg tillbehören!